SaS nie je elitárska a bratislavská strana. Funkcií v komunálnej politike máme viac, uviedol Droba

TA3
7.2.2022 20:39

Juraj Droba zo strany SaS a predseda Bratislavského samosprávneho kraja chce zopakovať svoje víťazstvo v župných voľbách. Zatiaľ nemá žiadnych protihráčov, len vplyvných spoluhráčov. Ovládne Bratislavu a Bratislavský kraj koalícia SaS, Team Bratislava a Progresívne Slovensko? Vyrieši do konca tohto volebného obdobia problémy v prímestskej doprave?

tema_dna_droba_1.jpg
TA3

Slováci si budú na jeseň voliť svojich zástupcov do vyšších územných celkov. Pomaly sa hlásia prví kandidáti na starostov, primátorov, či mestských poslancov. Juraj Droba chce ako predseda Bratislavského samosprávneho kraja pokračovať v tom, čo začal. Ak by post obhájil, v pláne má dokončiť výstavbu obchvatu v Malokarpatskom regióne, podporiť rozvoj koľajovej dopravy, ale aj kultúry a školstva.

Droba zatiaľ nemá protikandidáta. V minulých voľbách bol jeho najväčším rivalom starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý. Podľa sociológa nie je úplne v poriadku, ak sa nedá rozohrať konkurenčný boj.

Má podporu SaS

Predseda Bratislavského kraja potvrdil, že strana SaS ho vo voľbách podporí a s ďalšími sa vedú rokovania, bližšie informácie neposkytol. "S Hegerom máme priateľský vzťah, snažíme sa do neho nemiešať politiku," povedal. 

Juraj Droba má dobrý vzťah aj s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom a v blízkej spolupráci by chcel pokračovať. "Veľa sa v strane SaS zmenilo. Funkcií v komunálnej politike v strane máme viacej," konštatoval. Droba si myslí, že výsledok strany SaS nebude hanbou a nie je pravdou, že sú, podľa jeho slov, "elitárska a bratislavská strana".

Arriva dostala pokuty

Prímestská doprava bola jedným z problémov počas pôsobenia predsedu kraja. "Župa si urobila všetky domáce úlohy. Naši ľudia makali a urobili perfektné verejné obstarávanie. To, čo nastalo, bol dôsledok nie veľmi dobrých rokovaní medzi Slovak Lines a Arrivou," povedal. "Dnes je tá výkonnosť na viac ako 95 percentách spojov. Už nemáme dôvod im (Arrive) vystavovať pokuty," dodal. 

Droba potvrdil, že Bratislavský kraj udelil spoločnosti Arriva pokuty vo výške približne jeden a pol milióna eur. "Po desiatich rokoch je veľmi ťažké vymeniť poskytovateľa autobusových služieb. Arriva nás ubezpečovala, že do 15. novembra vodičov mať bude. Ešte dva dni sme boli v tom, že všetko je v poriadku," popísal situáciu predseda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok