Vlhová chce na neúspešný obrovský slalom čo najskôr zabudnúť. Jančová preteky nedokončila

TA3 TASR
7.2.2022 10:18

Na sklamanie z neúspechu v pondelňajšom obrovskom slalome na ZOH v Pekingu chce Petra Vlhová čo najrýchlejšie zabudnúť. Štrnáste miesto je ďaleko za jej ambíciami, no pred ďalšími disciplínami chce zostať slovenská lyžiarka silná a koncentrovaná.

Vlhová chce na neúspešný obrovský slalom čo najskôr zabudnúť. Jančová preteky nedokončila
TASR / Martin Baumann

Vlhová zaostala za víťaznou Švédkou Sarou Hectorovou o 2,46 sekundy. "Dnes to nevyšlo podľa predstáv a bohužiaľ, taký je šport. Nedá sa nič robiť," uviedla Vlhová. Už v prvom kole nedokončila preteky obhajkyňa titulu Mikaela Shiffrinová z USA, vypadla aj ďalšia z favoritiek Marta Bassinová. "Stáva sa to pri riskovaní, na ZOH ide každý na doraz," povedala Vlhová.

Slovenská olympionička v pondelok na svahu v Národnom čínskom centre alpského lyžovania nemala svoj deň, myslí už na ďalšie preteky: "Prvé ani druhé kolo mi nevyšlo, necítila som sa úplne najlepšie. Trochu som sa trápila s tým snehom, takto to je. Sneh sa mení každým dňom, je viac agresívnejší a ľadovejší. Ale zostávame koncentrovaní a silní, neopúšťame sa." 

Vlhová vyrazila na trať prvého kola ako prvá, za nevýhodu to nepovažovala: "Nemyslím si, že to bola nevýhoda, dnes to bolo úplne jedno." Nebola však zvyknutá, rovnako ako ostatné pretekárky, na dlhú pauzu medzi prvým a druhým kolom. "Nie sme zvyknuté, že máme tak veľa času. Toto bolo päť a pol hodiny. Bolo to ťažšie, ale s tým sa musíme vyrovnať každá jedna. Ja som išla medzi kolami na izbu a najesť sa."

Zatiaľ čo Američanka Shiffrinová si išla vyskúšať slalomovú trať ihneď po vypadnutí, slovenská lyžiarka na ňu pôjde v utorok. "Teraz si musím trochu oddýchnuť a zajtra ideme na slalom."

Jančovej premiéra na ZOH nevyšla

Druhá Slovenka v štartovom poli Rebeka Jančová zažila pod olympijskými kruhmi premiéru. Osemnásťročná lyžiarka vyrazila na trať s číslom 57. S veľkým odstupom 9,00 s figurovala po prvom kole na 48. priečke, druhú jazdu však nedokončila. "Tam boli seky pod bránkou, to som nezvládla a vyhodilo ma to preč. Prvá jazda bola náročná, niektoré brány som dosť podišla. Do druhej som sa pustila s väčším odhodlaním, škoda, že sa mi to nepodarilo ukázať až do konca. Mohla som ísť oveľa lepšie. Trať bola náročná, potvrdilo sa to aj tým, že niekoľko dievčat vypadlo. Ale olympiáda je iný level. Bola to skúsenosť, ukázalo mi to, kde mám limity a ako ich mám posúvať. Premiéra mi chutila, aj keď som trochu mala stres," povedala Jančová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok