Vlhová už spoznala svoje štartovacie číslo. Obrovský slalom sa v pondelok začne o niečo skôr

TA3 TASR
6.2.2022 14:58

Zjazd mužov na ZOH v Pekingu sa pôjde až v pondelok. Silný nárazový vietor znemožnil v nedeľu absolvovať kráľovskú disciplínu alpského lyžovania podľa plánu a organizátori museli súťaž odložiť o jeden deň. V pondelok stanovili štart na 5.00 SEČ, medzi dve kolá obrovského slalomu žien. Ten sa pôjde v nových časoch - 1. kolo o 2.30 a druhé o 7.30 SEČ. S číslom 1 ho odštartuje Slovenka Petra Vlhová, obhajkyňa titulu Mikaela Shiffrinová z USA pôjde siedma. Rebeka Jančová sa predstaví s číslom 57.

Vlhová už spoznala svoje štartovacie číslo. Obrovský slalom sa v pondelok začne o niečo skôr
TASR / Martin Baumann

Zjazd mal pôvodne odštartovať o 4.00 SEČ (11.00 h miestneho času), pre nepriaznivé počasie ho však najskôr trikrát posunuli o hodinu. Ani potom sa však podmienky v horskom stredisku Siao-chaj-tchuo nezlepšili a tak po šiestej ráno európskeho času prišiel definitívny verdikt o odložení kráľovskej disciplíny "v záujme bezpečnosti a spravodlivej súťaže". Na vrchole zjazdovky "The Rock - Skala" dosahovala rýchlosť vetra takmer 50 km/h, v nárazoch až 65 km/h.

Už v sobotu organizátori naznačili možný časový posun, keďže predpoveď naznačovala veterné podmienky a tie sa mali ustáliť až popoludní tamojšieho času. "Chceme, aby preteky boli čo najférovejšie," citovala agentúra APA riaditeľa pretekov Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Markusa Waldnera.

Pripomíname, že silný vietor v dejisku hier spôsobil už zrušenie sobotňajšieho tretieho meraného tréningu. Po jazdách prvých troch lyžiarov ho najprv prerušili a napokon z bezpečnostných dôvodov aj predčasne ukončili. V prvom meranom tréningu na zjazd dosiahol najlepší čas Švajčiar Stefan Rogentin, v druhom zvládol trať najrýchlejšie Nór Aleksander Aamodt Kilde.

Až do piatka sú v centre alpského lyžovania v Jen-čchingu na programe medailové rozhodnutia každý deň. V pondelok sa okrem mužského zjazdu pôjde aj obrovský slalom žien, v utorok super-G mužov, v stredu slalom žien, vo štvrtok kombinácia mužov a v piatok super-G žien. V sobotu je potom v pláne prvý meraný tréning na ženský zjazd.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok