POČASIE: Na horách očakávajte prudký vietor až víchricu. Denná teplota do 8 stupňov

TA3 SHMÚ
7.2.2022 07:02

Premenlivá, prevažne veľká oblačnosť. Na viacerých miestach sneženie alebo snehové prehánky, v nižších polohách aj dážď. Lokálne snehové jazyky a záveje. Denná teplota 0 až 8 st. Juhozápadný, postupne severozápadný vietor do 45, v nárazoch do 85 km/h, nad pásmom lesa postupne víchrica.

Situácia

Studený front frontálneho systému smeruje cez našu oblasť ďalej na juhovýchod a za ním sa k nám v priebehu dňa začne rozširovať od západu výbežok tlakovej výše.

Predpoveď počasia

Spočiatku zamračené, postupne od západu prechod k premenlivej oblačnosti. Na mnohých miestach snehové prehánky alebo sneženie, v nižších polohách aj dážď so snehom alebo dážď. Výnimočne aj búrky. Ojedinele snehové jazyky a záveje. Najvyššia denná teplota 3 až 8, na Kysuciach, Orave, v Liptove, na Horehroní a na Spiši okolo 1 st. Teplota na horách vo výške 1500 m spočiatku okolo -3, večer okolo -7 st. Západný až severozápadný vietor 5 až 13 m/s (20 až 45 km/h), v nárazoch miestami 15 -23 m/s (55 až 85 km/h). Dopoludnia lokálne aj slabý vietor. Na horách prudký vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 7 mm / do 10 cm snehu - najmä na severozápade

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok