Čakacia doba na Mercedes Triedy G sa poriadne predĺžila. Čo je dôvodom?

TA3/SZ
7.2.2022 11:00

Mercedes z dôvodu množstva objednávok a čipovej krízy nestíha vyrábať legendárny off-road. Na Triedu G si aktuálne počkáte aj niekoľko rokov

Čakacia doba na Mercedes Triedy G sa poriadne predĺžila. Čo je dôvodom?
Mercedes

Nová Trieda G, ktorá je tu s nami už od roku 2018 je bez pochyby mimoriadne obľúbená. Potvrdzujú to najmä aj predajné čísla za rok 2021, kedy sa automobilke podarilo predať až 41 tisíc exemplárov. Podľa portálu MBPassionBlog však automobilka pozastavila nové objednávky z dôvodu predĺženia dodacej doby na nový kus. Dôvodom má byť mimoriadne vysoký dopyt v kombinácii s pretrvávajúcou polovodičovou krízou v automobilovom priemysle.

G class Mercedes

Tieto okolnosti zabezpečili, že ak by ste si v tomto období objednali Mercedes G, automobilka by vám ho doručila až niekedy koncom roku 2024. Na svoje nové auto by ste si tak museli počkať až takmer dva roky.

Zostáva teda čakať, kým sa situácia s polovodičmi ako tak vráti do normálu, aby mohli automobilky opäť v plnej miere rozbehnúť výrobný program bez obmedzení, pretože aktuálna situácia prinútila mnohé automobilky nie len pozastavovať výrobu, ale aj obmedziť dostupnosť niektorých technologických prvkov či už štandardnej, alebo aj príplatkovej výbavy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok