Aston Martin predstavil jedno z najvýkonnejších SUV sveta. Aký má výkon?

TA3/SZ
6.2.2022 11:00

SUV DBX od Aston Martin prichádza v mimoriadne výkonnej edícii. Výkon čerpá z veľkého osemvalcu pod prednou kapotou

Aston Martin predstavil jedno z najvýkonnejších SUV sveta. Aký má výkon?
Aston Martin

Novinka dostala názov DBX707, ktorý napovedá porciu výkonu ukrytú pod prednou kapotou. Štandardný model poháňa osemvalcový motor s objemom štyri litre, ktorý produkuje slušných 550 konských síl a 700 Nm krútiaceho momentu. Nová edícia DBX707 využíva rovnaký pohon naladený na 707 koní a mamutích 900 Nm krútiaceho momentu, čím sa automaticky radí medzi jedno z najvýkonnejších SUV sveta.

Aston Martin Aston Martin

Edíciu už na prvý pohľad rozoznáte podľa agresívnejšie tvarovaného predného nárazníku s väčšou maskou chladiča. Rovnako zaujme aj predná kapota s otvormi na horúceho vzduchu z motorového priestoru. Pri pohľade z profilu môžme vidieť až 23 palcové disky kolies či výraznejší strešný spojler v zadnej časti.

Zadná časť je tvorená výraznejšie tvarovaným difúzorom, do ktorého sú zasadené štyri koncovky výfukového systému generujúce mohutný zvukový prejav.

Aston Martin Aston Martin

V interiéri sa odohrávali len drobné zmeny, ktoré priniesli športovejšie sedadlá a nový volič jazdných režimov na stredovej konzole. Čo sa týka cenovky za novinku, tak tá je poriadne vysoká. Štartuje totiž na sume zhruba 225 tisíc eur, no v prípade rôznych príplatkov a individualizácie sa môže táto suma veľmi rýchlo navýšiť o ďalšie tisíce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok