Prešov prelomil sériu prehier a navýšil náskok na Nové Zámky na deväť bodov

TA3 TASR
6.2.2022 19:51

Hokejisti HC GROTTO Prešov zvíťazili v 37. kole Tipos extraligy nad HC Nové Zámky 3:2. Zastavili tým sedemzápasovú sériu prehier. Zároveň si upevnili 10. priečku a navýšili svoj náskok na Nové Zámky na deväť bodov.

Hokej-TEL: HC GROTTO Prešov - HC Nové Zámky 3:2 v 37. kole, sumár, text
TASR/Milan Kapusta

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom si tímy vypracovali šance aj počas presiloviek, ale brankári Bespalov a Bakala podržali svoje tímy. Góly začali padať od druhej tretiny. 

V 28. minúte sa domáci dostali k presilovke o dvoch hráčov, v ktorej sa po strele obrancu Rajnohu presadil Čacho - 1:0. Hostia hrali v oslabení aj v 31. minúte a Prešovčania krátko po presilovke zvýšili náskok. Z prihrávky Vasa vyťažil Žilka - 2:0. Brankára Bakalu prestrelil aj obranca Turan a v 38. minúte zvýšili na 3:0. Tento gól domácich upokojil, no hostia sa vrátili do zápasu.

Do tretej tretiny si preniesli presilovku, v ktorej Ahlholm upravil na 3:1. V polovici tretej časti nevyužili sľubné príležitosti Čacho ani Langkow, no v 57. minúte sa už skóre zmenilo. Novozámčania podporili svoju presilovku stiahnutím brankára a počas hry štyroch proti šiestim Jackson skorigoval na 3:2. Hostia sa v závere snažili vystupňovať tlak, ale defenzíva Prešovčanov udržala tesný výsledok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok