Banská Bystrica si poradila s Trenčínom. O triumfe rozhodla v poslednej tretine

TA3 TASR
6.2.2022 18:44

Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica zdolali v 37. kole Tipos extraligy HK Dukla Trenčín 5:3. O svojom triumfe rozhodli v záverečnej tretine, ktorú vyhrali 4:0.

Hokej-TEL: HC´05 Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín 5:3 v 37. kole - sumár, text
TASR/Ján Krošlák

V prvej tretine sa hral sprvu opatrný hokej, chýbali šance, dve menšie mali domáci Melcher a Berger, ale puky si cestu za Valenta nenašli. Ten napokon kapituloval počas banskobystrickej presilovky v 16. minúte. Bubela totiž z hornej časti kruhu strieľal presne k bližšej žrdi a otvoril skóre stretnutia – 1:0. Hostia následne ožili, ale Sojčík z medzikružia Weningera nepokoril a neuspel pred ním ani osamotený Rehuš.

V druhej tretine mali Trenčania jednoznačne navrch a svoju aktivitu pretavili do troch gólov. Najprv však Berisha spoza kruhu zazvonil na žŕdke, po ňom už vyšiel Dukle rýchly protiútok s koncovkou Denisa Hudeca, ktorý zakončoval po ľade k žrdi. Veľkú šancu mal v polovici zápasu Minárik, z dvoch metrov sa zoči – voči Weningerovi nepresadil. 

Mrzieť ho to príliš nemuselo, pretože druhý gól pridal počas presilovky Berisha z vrchnej časti kruhu, keď zakončoval presne k vzdialenejšej žrdi. Na 1:3 upravil stav 15 sekúnd pred prestávkou znovu Denis Hudec. Opäť išlo o rýchly protiútok, útočník hostí svoj prienik zakončil z medzikružia peknou koncovkou k ľavej žrdi nad betón brankára.

Bystričania sa od začiatku tretej tretiny zahryzli do súpera, často útočili i strieľali, ale prekvapiť ich mohol Sojčík, ktorý z uhla zazvonil v 46. minúte na žŕdke. Gól napokon o dve minúty neskôr zaknihoval Melcher, dostal parádnu prihrávku od Bubelu a pred odkrytou časťou bránky sa presnou koncovkou k žrdi nemýlil – 2:3. Následne hrali domáci presilovku a vyrovnali na 3:3, pretože Kabáč spoza bránky prihral pred ňu Tamášimu a ten sa prezentoval pohotovým zakončením. 

Počas tretej presilovky ´baranov´ sa dostavil aj ďalší gól na 4:3. Björkung tvrdo vypálil od modrej, Valentovi clonil dobre Kabáč, takže puk si našiel cestu do bránky. V závere hrala Dukla v šestici bez brankára s cieľom vyrovnať, ale Valach nestrieľal z prvej pred odkrytou bránkou a navyše zlomil hokejku. Po následnom vhadzovaní Bystričania vyhrali buly a od obrannej modrej čiary poslal puk do opustenej svätyne súpera Berger.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok