Michalovce zdolali na domácom ľade Zvolen. Majstrovi ukončili víťaznú sériu

TA3 TASR
6.2.2022 18:39

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 37. kole Tipos extraligy nad HKM Zvolen 4:2. Úradujúcemu majstrovi ukončili víťaznú sériu, ktorú zastavili na čísle 7.

Hokej-TEL: HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen 4:2 v 37. kole, sumár, text
TASR/Roman Hanc

Michalovčania chceli zastaviť rozbehnutých Zvolenčanov a štart do zápasu mali ideálny. V 5. minúte hrali presilovku, v ktorej Kukuča dorazil do bránky puk, ktorý neudržal brankár Rahm - 1:0. Aj hostia však ukázali, že vedia využiť presilovku a vyrovnali už počas svojej prvej početnej výhody. V 15. minúte sa usadili v pásme a po Osterbergovej prihrávke Krieger prestrelil brankára Vošvrdu - 1:1.

V prostrednej časti boli strelecky aktívnejší Zvolenčania, ale gól strelili domáci. Vedenie im v 24. minúte vrátil Žitný, ktorého obrana hostí nepokryla a upravil na 2:1. V 32. minúte sa efektnou akciou prezentoval Cameranesi, ale brankára Rahma neprekonal.

Dôležitý gól na 3:1 strelil domáci v 43. minúte. Postaral sa oň Žitný, ktorý sa v útočnom pásme dostal k puku, unikol obrane súpera poradil si aj s Rahmom. Hostia síce v 47. minúte nevyužili presilovku, ale o päť minút mladík Jedlička znížil na rozdiel jediného gólu, keď stečoval strelu Hraška - 3:2. 

V 55. minúte mohol Krieger vyrovnať, ale Vošvrda zmaril jeho únik. Zvolenčania sa pokúsili vyrovnať počas hry bez brankára, ale od Suju inkasovali štvrtý gól - 4:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok