Zvolen v piatkovom šlágri kola Tipos extraligy deklasoval Slovan Bratislava, Jedlička sa zaskvel hetrikom

TA3 TASR
4.2.2022 20:44

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v piatkovom šlágri 36. kola Tipos extraligy nad HC Slovan Bratislava 7:1. "Belasí" sú po 37. odohraných zápasoch naďalej na 1. mieste tabuľky, no Zvolenčania stiahli manko na 3 body a doteraz odohrali o jeden zápas menej. Na presvedčivom víťazstve Zvolena sa tromi gólmi podieľal 19-ročný útočník Maroš Jedlička.

Zvolen v piatkovom šlágri kola Tipos extraligy deklasoval Slovan Bratislava, Jedlička sa zaskvel hetrikom
TASR / Ján Krošlák

Domáci mali ideálny vstup do zápasu a zaskočili Slovanistov, ktorým chýbal produktívny útočník Haščák. Brankár Slovana Windsor prvýkrát inkasoval už v 48. sekunde, keď ofenzívnu akciu obrancu Roya zakončil Jedlička - 1:0. Brankára hostí prekvapila Jedličkova strela aj v 4. minúte a za stavu 2:0 prenechal miesto Hlavajovi. 

V 11. minúte si Slovanisti vytvorili tlak a na konci ofenzívneho snaženia bol Preisinger - 2:1. Kontaktný gól však hostí nenaštartoval, naopak, o necelú minútu inkasovali tretí gól, keď Hlavaja prestrelil Török - 3:1. V 17. minúte Hlavaj podržal tím po šanci Jedličku, ale 30 sekúnd pred koncom prvej tretiny inkasoval, keď ho druhýkrát v zápase prekonal Török - 4:1.

Hostia sa chceli v druhej tretine vrátiť do zápasu, ale ani jej úvod im nevyšiel. Po strele Kriegera inkasovali piaty gól - 5:1. V 25. minúte sa už hostia radovali z gólu Kytnára, ale rozhodcovia ho po porade neuznali. Rovnaký verdikt vyriekli aj v 34. minúte, keď Hlavaj spadol po kontakte Csányiho a nemohol zabrániť zakončeniu Leskinena. Zvolenčanov to však príliš nemrzelo, keďže v 35. minúte Jedlička skompletizoval hetrik - 6:1.

Aj vstup do tretej časti mali Zvolenčania gólový, keď Krieger využil nedôraz hostí za bránkou a pretlačil puk za brankára Slovana - 7:1. V ďalšom priebehu tretej tretiny bol blízko ku gólu obranca Djakov, ale jeho strela skončila na žŕdke. V závere zápasu pribudlo vylúčených, ale skóre sa už nezmenilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok