Fialková kritizuje podmienky na ZOH: Takto to dopadne, keď je náš šport v úplne nebiatlonovej krajine

TA3 TASR
4.2.2022 20:04

Slovenskí reprezentanti nastúpia na sobotňajšiu miešanú štafetu na 4x6 km v zložení Ivona Fialková, Paulína Fialková, Michal Šima a Tomáš Sklenárik. Na úvodné preteky biatlonového programu na XXIV. zimných olympijských hrách v Pekingu vybehnú so štartovým číslom 15.

Biatlonové súťaže sa odohrávajú v najvzdialenejšom centre olympiády v Čang-ťia-kchou. V stredisku asi 200 km od Pekingu panujú náročné podmienky s teplotami hlboko pod bodom mrazu a na strelnici bude situáciu s veľkou pravdepodobnosťou komplikovať silný vietor. Podľa štartovej listiny v oficiálnom informačnom servise hier sa v pretekoch predstaví dokopy dvadsať štafiet.

Teplomer ukazoval okolo štvrtej hodiny popoludní mínus 15 stupňov Celzia, pocitová teplota ale podľa hodiniek biatlonistiek klesla až na -28 stupňov. Nad podmienkami krútila hlavou aj Paulína Fialková. "Takto to dopadne, keď je náš šport v úplne nebiatlonovej krajine," citoval staršiu zo sestier Fialkových portál idnes.cz. "Neviem, komu napadlo postaviť biatlonový areál na najvyššom kopci, kde je najväčšia zima a vietor. Budeme viac bojovať samé so sebou, než so súperkami," dodala.

Mix mal premiéru pod piatimi kruhmi v roku 2014 v Soči, Slovensko v zložení Jana Gereková, Anastasia Kuzminová, Pavol Hurajt a Matej Kazár obsadilo pôvodne 6. miesto, no po následnej diskvalifikácii štvrtého Nemecka sa posunulo o priečku vyššie. V roku 2017 navyše diskvalifikovali aj pôvodne piate Rusko. Paulína Fialková, Kuzminová, Kazár a Martin Otčenáš o štyri roky neskôr v Pjongčangu preteky nedokončili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok