Na priecestí v Prievidzi sa vykoľajil vlak. Úsek môže byť neprejazdný niekoľko hodín

TA3 TASR
4.2.2022 13:55

Na železničnom priecestí na Bojnickej ceste v Prievidzi sa v piatok popoludní vykoľajil regionálny vlak. Úsek cesty zostal neprejazdný, dopravu riadi polícia. Informuje o tom mesto Prievidza na svojej stránke na sociálnej sieti.

Na priecestí v Prievidzi sa vykoľajil vlak. Úsek môže byť neprejazdný niekoľko hodín
Facebook.com/Mesto Prievidza

Vlak sa vykoľajil na hlavnom cestnom ťahu smerom do centra mesta. "Podľa prvotného odhadu môže trvať neprejazdnosť úseku približne desať hodín," uviedla prievidzská samospráva. Vodičom mesto odporúča vyhnúť sa dotknutému úseku a pri plánovaní cesty rátať s touto mimoriadnou udalosťou.

"Pri nehode sa nik nezranil," povedala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Danka Adámiková. Potvrdila, že dopravu na mieste riadi polícia. Železničná spoločnosť Slovensko na sociálnej sieti Twitter informovala, že v súvislosti s nehodou odriekla osobný vlak do Vrútok s odchodom o 12.41 h, od 13.30 h je obnovená železničná doprava od Prievidze smerom na Chrenovec-Brusno.

Úsek opätovne spustia v sobotu

Prevádzku na železničnom priecestí na Bojnickej ceste v Prievidzi by mali Železnice Slovenskej republiky spustiť v sobotu. Na priecestí sa v piatok popoludní vykoľajil vlak. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. 

"Pri jazde z piatej staničnej koľaje smer Chrenovec sa o 12.45 h vykoľajil vlak štyrmi nápravami na výhybke číslo 23. Udalosť je bez zranenia vlakového personálu a cestujúcich," uviedla Feik Achbergerová.

Jazda vlakov na prvú staničnú koľaj je podľa nej povolená okolo miesta maximálnou rýchlosťou päť kilometrov za hodinu, doprava nie je prerušená. "Udalosť spôsobila meškanie jedného vlaku v trvaní šiestich minút, v úseku Chrenovec – Prievidza je zavedená náhradná autobusová doprava," doplnila.

"Nehodová udalosť si bude vyžadovať nakoľajenie vlaku, spustenie prevádzky predpokladáme od soboty rána," dodala hovorkyňa ŽSR.

K vykoľajeniu vlaku došlo na priecestí, ktoré je súčasťou hlavného cestného ťahu mestom smerom do centra. Premávku riadi polícia, ktorá vodičov usmerňuje na obchádzkové trasy.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok