V Tvrdošíne sa zrazil kamión s vlakom, ten sa následne vykoľajil. Cestujúci vyviazli bez zranení

TA3 TASR
3.2.2022 13:36

Na železničnom priecestí v Tvrdošíne došlo vo štvrtok k zrážke motorového vlaku s kamiónom. Následkom nárazu sa vlak sčasti vykoľajil. Potvrdil to riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Jaroslav Kapusniak s tým, že ľahšie zranenia utrpel len vodič kamióna, cestujúci z vlaku sú bez zranení.

V Tvrdošíne sa zrazil kamión s vlakom, ten sa následne vykoľajil. Cestujúci vyviazli bez zranení
TASR / KR HaZZ v Žiline

Ako doplnil, vo vlaku sa v čase nehody viezlo sedem cestujúcich. K zrážke malo podľa Kapusniaka dôjsť v blízkosti železničnej stanice. Osobný motorový vlak s dvoma vagónmi išiel v smere na obec Nižná. "Premávka na trati je zastavená. Hasiči pomohli záchrannej zdravotnej službe pri ošetrení vodiča," skonštatoval žilinský krajský riaditeľ hasičov.

Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč priblížil, že momentálne je na úseku zavedená náhradná autobusová doprava v smeroch Nižná – Trstená a Trstená – Dlhá nad Oravou, ktorá nahradí vykoľajený vlak aj nasledujúce osobné vlaky. "Bude premávať až do skončenia nehodovej udalosti," ubezpečil.

Škodu vyčíslili na 33-tisíc eur

Hmotnú škodu po štvrtkovej nehode kamióna s osobným vlakom v Tvrdošíne predbežne vyčíslili na 33-tisíc eur. Policajti na základe doterajšieho preverovania zistili, že 40-ročný vodič viedol po miestnej komunikácii nákladné motorové vozidlo zn. Volvo s návesom. "Následne vošiel na priecestie chránené zvukovým a svetelným zabezpečením. Tu došlo k zrážke s prechádzajúcim osobným vlakom," priblížil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Alkohol u vodiča ani rušňovodiča policajti nezistili. Policajný hovorca dodal, že oboch po nehode previezli na vyšetrenie do nemocnice. "Ďalšie okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom aktuálneho objasňovania," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok