Športovci majú v Číne luxusné postele. Tokijské kritizovali, vraj mali zabrániť milostným hrám

TA3 ČTK hm
3.2.2022 15:00

Americká sánkarka Summer Britcherová nepochybne primäla závidieť nejedného športovca, ktorý sa zúčastnil letných olympijských hier v japonskom Tokiu, kde sa spalo na posteliach z kartónovej lepenky. Podľa jej príspevku na Tiktoku sú lôžka pripravená na zimnú olympiádu vhodné i pre kráľovnú.

Športovci majú v Číne luxusné postele. Tokijské kritizovali, vraj mali zabrániť milostným hrám
TASR/AP (ilu)

Napísal o tom spravodajský server New York Post. V odpovedi na otázku jedného z fanúšikov, ako vyzerá ubytovanie v pekinskej olympijskej dedine, 27-ročná olympionička uviedla: "Z tejto otázky som hrozne nadšená, pretože sa s vami chcem podeliť o niečo neuveriteľného. Nielenže tu nemáme kartónové postele, ale vyzerá to, ako by si organizátori povedali: "Ako by sme mohli úplne tromfnúť Tokio?"

Nahrávka vyvolala zavistlivé reakcie

Rodáčka z Baltimoru potom predviedla diaľkové ovládanie, ktorým si môže nastaviť posteľ do čo najpohodlnejšej polohy. A aby soli votrenej do rán tokijských olympionikov nebolo málo, natočila sa ešte, ako sa túli pod mäkkou pokrývkou.

"Teraz nám postel v neutrálnej spacej polohe. Je to fenomenálne," dodala blažene. Treba podotknúť, že jej nahrávka vyvolala mnoho závistlivých reakcií práve od športovcov, ktorí sa zúčastnili hier v Tokiu. "Len keď sa na to dívam, spomínam si, ako nepohodlné boli tie kartónové postele," napísala paralympionička Emma Sciecková, ktorá získala tímové zlato vo volejbale vsede.

"Plačem," prizvukoval jej americký vzpierač Mattie Rogers. A ragbista Ilona Maherová si zaspomínala, ako malý a strašne tvrdý bol jej matrac. "Chrbát ma bolel ešte týdeň po tom, čo som na ňom začala spať," napísala v komentároch pod príspevkom Summer Britcherovej.

Posteľ olympiáda TASR/AP

Postele mali udržať len jedného

Minimalistické lôžka pripravené na letné olympijské hry v Tokiu, ktoré boli v roku 2020 pre pandémiu covidu presunuté na vlaňajšie leto, obhajovali organizátori tým, že sú ekologické a majú odkazovať na posolstvo trvalej udržateľnosti. Rámy postele boli vyrobené z recyklovateľnej lepenky a matraca z polyetylénu; tie mali byť po olympiáde recyklované do plastových výrobkov. 

Koloval však ešte jeden dôvod. Organizátori údajne verili, že chatrné rámy postelí unesú len váhu jednej osoby, a olympijským atlétom sa tak zabráni v milostných eskapádach. Tento argument však vyvrátil írsky gymnazista Rhys McClenaghan, ktorý sa nakrútil, ako na tejto údajnej antisexuálnej posteli skáče hore a dole, bez toho, aby lôžko utrpelo škody.

Podobnú videoukážku nakrútili tiež členovia izraelského olympijského basebalového tímu, ktorí dokázali, že sparťanská posteľ unesie váhu ôsmich poskakujúcich hráčov - a rozpadne sa, a keď sa k nim pridá i deviaty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok