Hmlisté sľuby či veľké výsledky? Schôdzku Orbána s Putinom hodnotia rôzne

TA3 TASR
2.2.2022 11:13

Utorňajšia schôdzka ruského prezidenta Vladimira Putina s predsedom maďarskej vlády Viktorom Orbánom v Moskve priniesla povzbudzujúce výsledky. V súvislosti s Putinovým výrokom, že v Maďarsku nebudú problémy s energetickou bezpečnosťou, to v stredu vyhlásil expert na energetiku a klimatickú politiku maďarského inštitútu Századvég Olivér Hortay.

Hmlisté sľuby či veľké výsledky? Schôdzku Orbána s Putinom hodnotia rôzne
TASR/AP

V rozhovore pre verejnoprávnu televíznu stanicu M1 Hortay povedal, že Maďarsko zrejme dostane navyše miliardu kubických metrov zemného plynu, ako to požadoval maďarský premiér.

V súvislosti s projektom rozširovania atómovej elektrárne v Paksi expert podotkol, že projekt pokračuje v súlade s plánom. Zároveň pripomenul, že v Maďarsku platia spotrebitelia za zemný plyn i elektrinu najmenej v Európe.

Internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság však v súvislosti s moskovským stretnutím upozorňuje, že Putin Orbánovi nič nedal a zaznelo iba niekoľko hmlistých sľubov. Dohody v konkrétnych veciach – ako dodávky zemného plynu či projekt rozširovania Paksu – boli totiž uzatvorené už dávnejšie.

Orbán si navyše musel z úst ruského prezidenta vypočuť vyhlásenie naznačujúce, že Maďarsko by vlastne ani nemalo byť členom Severoatlantickej aliancie, podčiarkol Heti Világgazdaság.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok