Meteorológovia upozorňujú na poľadovicu, vietor či sneženie. Výstrahy platia pre celé Slovensko

TA3 TASR
2.2.2022 09:38

Na väčšine Slovenska sa môže v stredu ráno tvoriť poľadovica. Meteorológovia tiež najmä na západnom Slovensku upozorňujú na vietor. Na severe treba v niektorých oblastiach počítať so snežením. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na webe.

poľadovica sneh kalamita cestári vystrahy zima 1140px (SITA/Marko Erd)
SITA/Marko Erd

Výstraha prvého stupňa pred poľadovicou platí do 12.00 h v Bratislavskom, Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom, Prešovskom aj Žilinskom kraji. "Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," spresnil SHMÚ.

V Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji, rovnako v okrese Poprad môže miestami silnejšie zafúkať. V daných oblastiach platí do 18.00 h výstraha prvého stupňa pred vetrom. So snežením treba počas celého dňa počítať v Prešovskom a Žilinskom kraji, kde sa môžu tvoriť aj snehové jazyky a záveje.

Meteorológovia pred ich tvorbou vydali výstrahu prvého stupňa aj v Banskobystrickom a Trenčianskom kraji. SHMÚ zároveň v stredu varuje pred vetrom na horách. V Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji môže vietor vo vyšších oblastiach dosiahnuť nárazovo rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok