POČASIE: Na mnohých miestach sneženie. Najvyššia denná teplota do 8 stupňov

TA3 SHMÚ
2.2.2022 06:33

Zamračené, na juhu aj zmenšená oblačnosť. Na mnohých miestach sneženie s možnosťou tvorby snehových jazykov, v nižších polohách aj dážď. Denná teplota 0 až 8 st. Prevažne západný vietor do 50, v nárazoch do 80 km/h. Na horách až víchrica.

Situácia

Cez našu oblasť postupuje ďalej na juhovýchod frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva cez severné Poľsko až nad Bielorusko.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené a na mnohých miestach sneženie alebo snehové prehánky. V polohách do cca 400 m prevažne dážď alebo dážď so snehom. V južnej polovici západného a na juhu stredného Slovenska postupne premenlivá oblačnosť a popoludní zrážky len ojedinele. Na severe miestami tvorba snehových jazykov, ojedinele aj závejov. Najvyššia denná teplota -1 až 4, v južnej polovici západného a na juhu stredného Slovenska 4 až 8 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -5 st, k večeru ochladzovanie. Západný až severozápadný vietor 3 až 10, na juhozápade a pod Tatrami až okolo 12, v nárazoch do 23 m/s (10 až 35, 45, nárazy do 85 km/h). Na Gemeri, v Above a v Zemplíne slabý, spočiatku miestami južný vietor do 7 m/s (25 km/h). Na horách nad pásmom lesa búrlivý vietor až víchrica. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok