Dacia vyrobila už 7 miliónov áut. Aký model sa stal jubilejným kusom?

TA3/SZ
1.2.2022 18:30

Dacia celkovým počtom vyrobených kusov potvrdila svoju obľúbenosť u zákazníkov. Prispel k tomu nie len nový dizajn, ale aj cenová dostupnosť modelov

Dacia vyrobila už 7 miliónov áut. Aký model sa stal jubilejným kusom?
Dacia

Rumunská továreň chŕli autá už od roku 1969. Prvý milión vyrobených áut oslavovala značka po 16 rokoch od spustenia výroby a aktuálne výroba pokorila významný míľnik, ktorý tvorí 7-miliónte vyrobené auto. Jubilejný kus si automobilka nenecháva vo svojej zbierke, ale putuje do rúk rumunského zákazníka.

Významným kusom bola tentokrát Dacia Duster v šedom lakovaní a 1.3 litrovým motorom TCe pod prednou kapotou. Agregát bude spolupracovať s automatickou dvojspojkovou prevodovkou EDC.

Duster Dacia

Model Duster je jedným z popredných ťahákov automobilky. Vďaka svojim vlastnostiam, vyššiemu podvozku a najmä prijateľnej cenovke po ňom siahne množstvo zákazníkov. Rovnaký úspech zažíva aj prvý, plne elektrický model rumunskej automobilky.

Spring Dacia

Mestská Dacia Spring svojou mimoriadne nízkou cenou prilákala obrovské množstvo zákazníkov. Za prvých osem mesiacov predaja si Spring objednalo na európskom trhu až vyše 40 tisíc zákazníkov. Dacia sa tak čoraz viac dostáva do popredia, čo môže do budúcna priniesť množstvo zaujímavých a cenovo prístupných noviniek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok