V nemocnici vo Zvolene chýba pre koronavírus takmer 50 zamestnancov. Na pomoc si musia zavolať hasičov

TA3 TASR
31.1.2022 19:31

Vo zvolenskej nemocnici v súčasnosti pre koronavírusový variant omikron chýba takmer 50 zamestnancov. Nie je to však len pre ich ochorenie, súvisí to i so zatvorením škôl.

Zvolen
TASR/Ján Krošlák

Informovala o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí. „Chýba nám 46 kolegov, z toho deväť má nový koronavírus potvrdený, štyria sú v karanténe a dvaja na covidovom ošetrovaní člena rodiny. Chod nemocnice však zatiaľ ohrozený nie je,“ uviedla riaditeľka nemocnice Ľudmila Veselá.  

„Pre zatváranie škôl riešime výpadok personálu, ale aj nápor na mobilné odberové miesto a triedenie pacientov, ktorí prichádzajú do nemocnice s rôznymi ťažkosťami,“ dodala s tým, že aktuálne riešia v spolupráci s hasičmi možnosť výstavby veľkokapacitného stanu. „Ten bude miestom, kde bude testovanie pacientov pred vstupom do nemocnice,“ podotkla. 

Podľa nej bolo v pondelok pre nový koronavírus hospitalizovaných 23 pacientov vo zvolenskej nemocnici. Hovorkyňa zdôraznila, že v uplynulom týždni vo vakcinačnom centre podali vyše 600 dávok vakcíny proti ochoreniu Covid-19, zdravotníci však evidujú pokles záujmu o očkovanie.  

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok