Na západe spôsobuje vietor veľké problémy. Bez elektriny sa tam ocitlo približne 4-tisíc odberných miest

TA3 TASR
30.1.2022 18:49

Na západnom Slovensku bolo v dôsledku nepriaznivého počasia v nedeľu k 18.00 h bez elektrickej energie približne 4-tisíc odberných miest. Silný vietor spôsobil výpadky na celom distribučnom území Západoslovenskej energetiky.

Slovakia Energy sa dištancuje od vyjadrení ministra Sulíka:  K odchodu zo Slovenska sme sa postavili čelom
TASR/AP

"Mimoriadny stav máme vyhlásený vo všetkých oblastiach, okrem oblasti v okolí Nových Zámkov," uviedla hovorkyňa ZSE Michaela Dobošová. Od rána evidovali celkovo 22 porúch na vedeniach vysokého napätia a 158 porúch na vedeniach nízkeho napätia. "V dôsledku ktorých bolo výpadkami elektrickej energie postihnutých takmer 40-tisíc odberateľov," poznamenala hovorkyňa.

Vo väčšine prípadov spôsobili poruchy popadané stromy a polámané konáre, ktoré na niektorých miestach pretrhali vedenia a poškodili konzoly stĺpov či izolátory. "Na odstránení porúch sa pracuje nepretržite. Niektoré opravy si vzhľadom na svoj rozsah vyžiadajú dlhší čas a súčinnosť viacerých pohotovostných zložiek," priblížila Dobošová.

Vzhľadom na aktuálny vývoj počasia ZSE očakáva, že situácia sa ešte môže skomplikovať. V monitorovaní situácie a v odstraňovaní porúch preto bude pokračovať aj počas noci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok