Hasiči v Trnavskom kraji vykonali od rána desiatky zásahov. Všetky sa obišli bez zranení

TA3 TASR
30.1.2022 16:10

Silný vietor na území Trnavského kraja si do 15.00 h vyžiadal spolu 47 výjazdov hasičov. Najviac udalostí mali podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Leny Košťálovej v okresoch Trnava a Dunajská Streda. Všetky sa obišli bez zranení.

hasici_strecha_budova_2.jpg
TA3

"V týchto dvoch okresoch máme zhodne po 14 výjazdov," uviedla Košťálová pre TASR. V okrese Senica ich bolo osem, v Piešťanoch a Hlohovci spolu päť, v Galante štyri a v Skalici dva. Išlo predovšetkým o odstraňovanie spadnutých stromov. "Hlavne na cestných komunikáciách, ale dvakrát spadol strom aj na elektrické vedenie a tiež na dve autá," doplnila Košťálová. Nateraz bola najväčšou udalosťou odfúknutá plechová strecha z objektu kasární v Hlohovci.

Meteorológovia varujú v nedeľu pred mimoriadne silným vetrom na celom území Slovenska. Odporúčajú ľuďom, aby zvážili nutnosť pobytu a pohybu vonku. Na silný nárazový vietor na cestách upozornila aj Slovenská správa ciest. Polícia vodičov vyzýva, aby pre nepriaznivé počasie zvýšili svoju opatrnosť a pozornosť.

V Bratislavskom kraji zasahujú najmä pri spadnutých stromoch

Hasiči v nedeľu v Bratislavskom kraji zasahujú najmä pri popadaných stromoch, ale aj odtrhnutých strechách či plechoch. Doteraz sa počet výjazdov zvýšil na 35. Ako pre TASR uviedli z operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Bratislave, zranenia ani ľudské obete v tejto súvislosti neevidujú.

HaZZ priblížilo, že zatiaľ eviduje približne dva prípady odtrhnutia strechy, tiež prípady poškodenia majetku pre popadané stromy na autách. Meteorológovia varujú v nedeľu pred mimoriadne silným vetrom na celom území Slovenska. Odporúčajú ľuďom, aby zvážili nutnosť pobytu a pohybu vonku. Na silný nárazový vietor na cestách upozornila aj Slovenská správa ciest. Polícia vodičov vyzýva, aby pre nepriaznivé počasie zvýšili svoju opatrnosť a pozornosť. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok