Silný vietor strhol strechu budovy. Hasiči zasahujú na viacerých miestach Slovenska

TA3 TASR
30.1.2022 12:49

Silný vietor strhol strechu budovy v centre Spišskej Belej v okrese Kežmarok. Povedal to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove s tým, že dokopy evidujú tri výjazdy priamo súvisiace s nepriaznivým počasím.

„Strechu strhlo z predajne pri hlavnej križovatke, ohrozovala chodcov aj vozidlá, pretože visela nad chodníkom aj nad cestou. V katastri Tatranskej Lomnice zasahovali hasiči pre spadnutý strom na vozovke, z rovnakého dôvodu aj v meste v Kežmarku,“ povedal operačný dôstojník.

Evidujú aj niekoľko menších dopravných nehôd. Ako zdôraznil, kolízie na cestách nie sú priamym dôsledkom počasia. Pripomenul, že vodiči musia brať do úvahy stav vozovky a svoje schopnosti, pričom je dôležité prispôsobiť tomu jazdu.

Bratislavskí hasiči doteraz absolvovali pre silný nárazový vietor, ktorý zasiahol územie Slovenska, sedem výjazdov. TASR o tom informovali z Operačného strediska hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

"Príslušníci okresných riaditeľstiev a členovia dobrovoľných hasičských zborov zasahovali v Malackách a Pezinku," priblížilo HaZZ.

Meteorológovia varujú v nedeľu pred mimoriadne silným vetrom na celom území Slovenska. Odporúčajú ľuďom, aby zvážili nutnosť pobytu a pohybu vonku. Na silný nárazový vietor na cestách upozornila aj Slovenská správa ciest. Polícia vodičov vyzýva, aby pre nepriaznivé počasie zvýšili svoju opatrnosť a pozornosť.

Hasiči v Žilinskom kraji odstraňovali v nedeľu následky silného vetra pri ôsmich zásahoch. Podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Jaroslava Kapusniaka zatiaľ neevidujú žiadne zranenia. 

Doplnil, že v Ružomberku odstraňovali hasiči pomocou lezeckej techniky uvoľnenú strechu z letnej terasy. "Strechu s rozmermi desať krát dva metre uložili na bezpečné miesto. Hasiči z Čadce išli do Čierneho, kde je podfúknutá strecha na zdravotnom stredisku."

Pri zásahoch v oblasti Liptova, Turca a Kysúc išlo väčšinou o prepílenie stromu. "Robíme to v súčinnosti s miestnymi dobrovoľnými hasičskými zbormi," dodal Kapusniak.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok