POČASIE: Veľká oblačnosť a snehové prehánky. Denná teplota do 7 stupňov

TA3 SHMÚ
28.1.2022 06:42

Prevažne veľká oblačnosť a snehové prehánky, v nižších polohách aj dážď. Na juhu menej zrážok. Lokálne snehové jazyky a záveje. Denná teplota -1 až 7 st. Severozápadný vietor do 55, v nárazoch miestami okolo 70 km/h, na horách búrlivý vietor až silná víchrica.

Situácia

Po zadnej strane tlakovej níže so stredom nad Pobaltím k nám od severozápadu prúdi chladný morský vzduch. S ňou spojený oklúzny front v priebehu dňa postúpi od severozápadu do karpatskej oblasti.

Predpoveď počasia

Premenlivá veľká, na juhu miestami zmenšená oblačnosť. Na viacerých miestach na juhu ojedinele, sneženie alebo snehové prehánky, v nižších polohách aj dážď alebo dážď so snehom. Na severe tvorba snehových jazykov, ojedinele aj závejov. Najvyššia denná teplota 2 až 7, na Kysuciach, Orave, Liptove a východe miestami okolo 0 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -6 st. Západný až severozápadný vietor 4 až 10, na juhozápade a v Popradskej kotline okolo 13 (15 až 35, 45), v nárazoch miestami 16 až 23 m/s (60 až 85 km/h). Na východe spočiatku miestami len slabý vietor. Na horách nad pásmom lesa búrlivý vietor až silná víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 5, na severe miestami okolo 10 mm / do 5, na severe do 15 cm snehu  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok