Lada Niva Travel dostala verziu Black. Pôjde o najdrahšiu dostupnú verziu

TA3/SZ
27.1.2022 18:30

Modernejšia verzia legendárneho off-roadu Niva s názvom Travel dostala novú verziu, ktorá je svojou cenovkou na vrchole ponuky

Lada Niva Travel dostala verziu Black. Pôjde o najdrahšiu dostupnú verziu
AvtoVaz

Kompaktná karoséria s krátkym predným a zadným previsom odkazuje na pôvodnú Nivu, ktorá sa svojimi schopnosťami v teréne stala doslova legendou. Niva Travel má byť modernejšou a lepšie vybavenou verziou legendárneho ruského off-roadu, ktorý sa však s drobnými úpravami predáva aj dnes v takej podobe, ako ju poznáme už nespočet rokov.

Premenovala sa však na Ladu Legend. Vráťme sa však ku spomínanej modernejšej Nive Travel, ktorá najnovšie dostala verziu Black. Tá so sebou prináša čierne detaily karosérie, ako napríklad lemovanie blatníkov, disky kolies či čierne vonkajšie rámovanie okien. Interiér bol rovnako odetý do čierneho čalúnenia vrátane stropu.

Lada Motor1

Edícia na seba upozorňuje aj plaketami s nápisom Black. Jej základná cenovka sa v prepočte pohybuje na úrovni približne 10900 eur. V prípade lepšej výbavy LUX vás Niva v edícii Black bude stáť cca 11800 eur. Oficiálne sa však na európskom trhu predávať nebude, no predajcovia budú pravdepodobne schopný v prípade záujmu spraviť dovoz, čím sa však cenovka ešte navýši. Stále však pôjde o veľmi dostupné auto s výbornými terénnymi schopnosťami.

Len na pripomenutie. Pod kapotou nájdeme aj naďalej 1.7 litrový štvorvalec s výkonom 80 konských síl, ktorý je spriahnutý s 5 stupňovou manuálnou prevodovkou. Samozrejmosťou je pohon oboch náprav vrátane redukcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok