Hyundai Tucson sa stal najpredávanejším SUV na Slovensku

TA3/SZ
25.1.2022 11:00

Popularitu vozidiel Hyundai na Slovensku potvrdili predajné čísla za rok 2021. Koľko kusov vozidiel sa podarilo automobilke celkovo predať za rok 2021?

Hyundai Tucson sa stal najpredávanejším SUV na Slovensku
Hyundai

Kórejská automobilka potvrdila svoju obľúbenosť u zákazníkov aj v priebehu roku 2021. Hyundai sa stal na Slovensku druhou najpredávanejšou značkou hneď po obľúbenej Škode. Značka v porovnaní s rokom 2020 predala až o vyše 21% áut viac.

S počtom 8150 predaných nových áut si Hyundai ukrojil trhový podiel 9.71%, čo je v skutku slušné. Kórejci si taktiež ukrojili prvenstvo v triede SUV, kde sa stal model Tucson najpredávanejším SUV modelom na Slovensku s počtom 2299 predaných kusov.

Tucson Hyundai

Najpredávanejším modelom značky sa ale prekvapivo nestal spomínaný Tucson, ale model i30, ktorý si pripísal na svoje konto až 3479 predaných kusov. Z celkového počtu predaných vozidiel značky za rok 2021 putovalo až 3991 kusov vozidiel do rúk súkromnej klientele, čím sa značka stala suverénne najpredávanejšou u súkromných zákazníkov.

I30 Hyundai

Každé šieste predané vozidlo do rúk súkromnému zákazníkovi tak malo na kapote logo Hyundai. V tomto segmente si automobilka ukrojila podiel 16%. Elektrická novinka Ioniq 5 si pripísala na konto 32 predaných kusov. Predajné čísla teda opäť potvrdzujú popularitu značky u slovenských zákazníkov, ktorá bude podľa všetkého aj naďalej rásť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok