Medailistka Farkašová v relácii Paralympijský špeciál na TA3

TA3
27.1.2022 10:24

Premiéra januárovej časti relácie o našich zdravotne znevýhodnených športovcoch sa začína dnes 18.00 h na TA3.

Olympijské hry v Pekingu sa začínajú budúci týždeň, paralympijské v rovnakom dejisku presne o mesiac neskôr. Televízia TA3 v spolupráci so Slovenským paralympijským výborom už niekoľko týždňov mapuje prípravu našich paralympionikov na najväčší športový sviatok a inak tomu nebolo ani tento mesiac. „Športovci, ale aj funkcionári SPV, už pomaly vrcholia s prípravami na Peking a som rád, že všetko podstatné, čo sa v januári udialo, môžeme dnes večer ponúknuť aj našim divákom,“ hovorí moderátor relácie Paralympijský špeciál Patrik Tkáč, ktorý následne aj trochu poodhalil scenár januárovej časti. 

Scenár relácie nám píšu samotní športovci svojimi výsledkami,“ odpovedal s úsmevom a vzápätí bol aj konkrétnejší. „Naši paralyžiari absolvovali ešte pred odletom do Číny akúsi generálku v podobe majstrovstiev sveta v Lillehammeri, odkiaľ si priniesli spolu osem medailí. Parahokejisti odohrali v rámci prípravy tri zápasy v Taliansku, curleri na vozíku zase poctivo makajú v domácich podmienkach. Popri tom sa zúčastňujú rôznych aktivít, ktoré k takej slávnosti, akou je olympiáda, respektíve paralympiáda, už tradične patria. Či už slávnostný sľub u pani prezidentky alebo predstavenie oblečenia, známok či mincí. Všetky tieto témy máme zachytené, takže relácia bude skutočne pestrá,“ prezrádza Patrik Tkáč.

Súčasťou relácie sú okrem spravodajského prehľadu toho najpodstatnejšieho, čo sa udialo vo svete paralympizmu, vždy aj rozhovor v štúdiu s vybraným hosťom a profil jedného z našich paralympionikov. „Som veľmi rád, že hneď po prílete z MS v Nórsku k nám do štúdia prišla porozprávať o šampionáte, ale zároveň aj o príprave na Peking, naša najúspešnejšia paralyžiarka Henrieta Farkašová. Čo sa týka profilu, tento mesiac sa divákom predstaví reprezentant v curlingu na vozíku Dušan Pitoňák, ktorý sa chystá už na svoju tretiu paralympiádu. Obaja títo športovci majú veľmi zaujímavé tak osobné ako aj športové príbehy a musím povedať, že sa s nimi aj veľmi dobre spolupracovalo. Okrem toho, že sú úspešní športovci, sú to najmä skvelí ľudia,“ dodal na záver Patrik Tkáč.

Sledujte premiéru relácie Paralympijský špeciál dnes o 18.00 na TA3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok