Slovenskí futsalisti remizovali s Poľskom. Šanca na postup je stále živá

TA3 TASR
25.1.2022 22:36

Slovenskí futsalisti remizovali vo svojom druhom zápase na majstrovstvách Európy v Holandsku s Poľskom 2:2. Slovenský nováčik na šampionáte zaknihoval historický zisk bodu a živí šancu na postup do štvrťfinále. Oň zabojuje vo svojom treťom zápase základnej C-skupiny v sobotu 29. januára s Chorvátskom v Groningene.

Zverenci reprezentačného trénera Mariána Berkyho dobre zareagovali na prehru v prvom stretnutí ME s Ruskom 1:7. Prvý polčas prehrali najtesnejšie 0:1, keď inkasovali po tvrdej strele od Tomasza Kriezela. V druhej dvadsaťminútovke otočili po góloch Matúša Ševčíka a Tomáša Drahovského, ale tesné vedenie neudržali. V závere skupiny sa stretnú Rusi s Poliakmi. Ak favorizovaná "zborná" podľa predpokladov zvíťazí, Slovákov posunie do vyraďovacej fázy výhra nad Chorvátmi, ktorým bude stačiť remíza.

V prvom utorkovom dueli C-skupiny favorizovaní Rusi rovnako v amsterdamskej hale Ziggo Dome zvíťazili nad Chorvátskom 4:0 a zabezpečili si postup do elitnej osmičky.

EURO 2022

Amsterdam
C-skupina:
Poľsko - Slovensko 2:2 (1:0)
Góly: 7. Kriezel, 33. Holy - 25. Ševčík, 28. Drahovský, ŽK: Lutecki (Poľ.). Rozhodovali: Bugenko (Mold.), Ošomkov (Est.), bez divákov.
zostavy:
Poľsko: Kaluža - Kubik, Holy, Solecki, Marek -  Madziag, Šmialkowski, Grubalski, Zastawnik, Lutecki, Leszczak, Kriezel, Wojciechowski - Nawrat
SR: Karpiak - Rick, Kozár, Doša, Drahovský - Serbin, Ševčík, Směřička, Zdráhal, Zaťovič, Brunovský, Čeřovský, Ostrák - Oberman

Slováci začali nervózne a umožnili Poliakom dostať sa do tlaku. No práve oni mohli ísť do vedenia v 4. minúte, keď Ševčík dostal dobrú loptu do behu a v nájazde tesne minul ľavú tyč poľskej brány. Poliaci sa dostali do vedenia v 7. minúte, keď po signáli z autu tvrdú strelu Kriezela ešte jemne tečoval Drahovský a Karpiak nemal šancu zareagovať. Následne autor otváracieho gólu trafil bočnú sieť slovenskej bránky.

Potom prevzali opraty duelu hráči SR, Drahovský v 9. minúte trafil tvrdou rannou tyč. Poliaci vedeli nebezpečne zahroziť, ale vyrovnať mohol po chybe v ich obrane v 13. minúte Směřička, no Kaluža ho vychytal. Podľa očakávania to bol tvrdý fyzický boj, oba výbery srdnato bojovali o priestor, do polčasovej prestávky sa už nedokázali strelecky presadiť.

Druhý polčas začal náporom Slovákov. Rickovu strelu z dobrej pozície zlikvidoval Kaluža a následne zo signálu opäť Rick vypálil nepresne. O pár sekúnd sa v tretej šanci Rick tiež nepresadil, keď sa v rozhodujúcom okamihu pri strele pošmykol. Slovensko tlačilo a dočkalo sa vyrovnania v 25. minúte. Krásny signál z autu Zaťovič zahral na Ševčíka, ktorý už len zakončil do odkrytej brány - 1:1. Hralo sa na hranici tvrdosti, oba tímy chceli strhnúť kľúčovú výhru na svoju stranu.

A v 28. minúte udreli Slováci gólovo opäť, Drahovský sa skvele krátkou kľučkou na čiare zbavil protihráča a výbornou krížnou strelou prekonal Kalužu. Poliaci zvýšili aktivitu a Slovensku pribúdali aj fauly, na čo si museli dávať pozor. Brankár Karpiak držal dobrými zákrokmi spoluhráčov nad vodou, ale na strelu Holeho zblízka v 33. minúte už nestačil - 2:2. O minútu mohol Drahovský po brejku dať druhý gól, ale obrana ho zblokovala. V dramatickom závere to Slovensko skúšalo ešte dlhými loptami, v obrovskej šanci bol Rick, ale poľský brankár ho opäť výborne vynuloval. Poliaci v poslednej minúte odvolali brankára, mohutne zatlačili, ale duel sa skončil nerozhodne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok