Štát gastrosektoru príliš nepomáha. Dotácie na nájomné už nemôže dostať každý

TA3
25.1.2022 19:03

Gastroprevádzky a maloobchodníci tvrdia, že im štát nepomáha. Práve naopak, hádže im vraj polená pod nohy. Dotácie na nájomné už nemôže dostať každý. Finančné kompenzácie sú podľa podnikateľov nízke a ich vyplácanie mešká. Ministerstvá, ktorých sa štátna pomoc týka, kritiku odmietajú.

Podnikatelia sa stále sťažujú aj na schému ministerstva práce. Finančné kompenzácie sú vraj nízke a ich vyplácanie vraj mešká. Ministerstvo kritiku odmieta. Aj tu ale došlo k zmene poskytovania pomoci v súvislosti s poklesom tržby. Nárok na peniaze bude mať menší počet malých podnikateľov. Pomoc im totiž priznajú už len vtedy ak im klesli tržby minimálne o 40 percent.

Podnikatelia, ktorí prevádzky otvorili počas koronakrízy sú bezradní. O príspevky sa nemôžu uchádzať ani na ministerstve dopravy. Aj tam je podmienkou mať tržby za konkrétny mesiac roka 2020.

Podnikatelia dlhodobo žiadajú, aby vláda prijala odškodňovací zákon, ktorý nebude diskriminovať nikoho. Čierneho Petra si ale už takmer dva roky prehadzuje rezort financií a hospodárstva. Firmy pritom nájmy, účty, dodávateľov a zamestnancov platiť musia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok