V procese s podnikateľkou Kabrheľovou majú vypočuť obžalovaných. Prípad sa týka ekonomickej trestnej činnosti

TA3 TASR
25.1.2022 13:33

V procese s východoslovenskou podnikateľkou Eleonórou Kabrheľovou by mali v stredu na Okresnom súde Bratislava I vypočuť obžalovaných. Potvrdil to hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak s tým, že utorkové pojednávanie bolo prerušené. Prípad sa týka ekonomickej trestnej činnosti.

Eleonóra Nora Mojsejová 1140px (TASR/František Iván)
TASR/František Iván

Eleonóra Kabrheľová, predtým známa aj ako Eleonóra Mojsejová, je obžalovaná z faktoringového podvodu a neodvedenia dane s ďalšími piatimi spoluobžalovanými. Podľa obžaloby mala s Marošom M., Dušanom K. a Marekom K. v roku 2007 presvedčiť konateľa banskobystrickej firmy, že ak podpíše faktoringovú zmluvu, túto spoločnosť získa. 

Potom mali vyhotoviť podľa obžaloby tri falošné dodávateľské faktúry. Údajné pohľadávky vyplývajúce z týchto faktúr previedli na faktoringovú spoločnosť, ktorá jednému zo spoluobžalovaných mala vyplatiť takmer 700-tisíc eur.

Eleonóra Kabrheľová, Donald D. a Peter M. mali zároveň od septembra 2007 podľa obžaloby nafingovať kúpu tlačiarenského stroja za takmer 3,2 milióna eur a na tomto základe si mali uplatniť nadmerný odpočet DPH vo výške viac ako 500-tisíc eur. Daňový úrad peniaze nevyplatil, pretože pri kontrole zistil neoprávnené uplatnenie odpočítania dane. V kauze sa začalo pojednávať v marci 2014.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok