Exvyšetrovateľa Kučerku čaká súd. Obžalovaný je z dvoch korupčných skutkov

TA3 TASR
25.1.2022 07:25

Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica, otvoril v utorok proces s bývalým policajným vyšetrovateľom Mariánom Kučerkom, ktorého prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry viní pre dva skutky - zločin prijímania úplatku a obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v spolupáchateľstve.

Marián Kučerka je obžalovaný za prijatie úplatku vo výške 25-tisíc eur od nitrianskeho podnikateľa Norberta Bodora prostredníctvom bývalého riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka za to, že pomôže synovcovi exministra hospodárstva Petra Žigu. V druhom skutku sa mu kladie za vinu, že prijal úplatok vo výške 200-tisíc eur od bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa.

Obžalovaný v úvode hlavného pojednávania urobil vyhlásenie, že je nevinný. Uviedol, že chce a bude vypovedať, ale až po výsluchoch Bernarda Slobodníka, ako aj Ľudovíta Makóa. Podľa neho práve títo svedkovia mali počas prípravného konania účelovo meniť výpovede

Mariána Kučerka zadržali v rámci policajnej akcie Judáš. Počas nej zadržali aj bývalého a zosnulého policajného prezidenta Milana Lučanského a ďalších vysokopostavených policajných funkcionárov. Bol obvinený aj v rámci policajnej akcie Očistec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok