Podvodníkov na online bazároch pribúda. Od ľudí vylákajú údaje k bankovým účtom

TA3 TASR
25.1.2022 09:23

Policajti upozorňujú pred podvodníkmi na internetových bazároch. V Bratislavskom kraji evidujú zvýšený nárast podvodov, keď neznámi páchatelia vylákajú od ľudí údaje k bankovým účtom a následne ich pripravia o ich životné úspory. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Internetbanking Internet banking bankovníctvo 1140px (SITA/Marián Peiger)
SITA/Marián Peiger

Za uplynulý víkend zaznamenala polícia sedem prípadov, keď neznámi páchatelia kontaktovali poškodených, ktorí prostredníctvom internetových bazárov predávali rôzny tovar. "Páchatelia pri komunikácií s poškodenými poslali odkaz na úhradu poštovného. Po kliknutí na tento odkaz mali poškodení vyplniť údaje k svojim platobným kartám a bankovým účtom. Týmto konaním prišli poškodení o peniaze v celkovej výške 5105 eur," priblížila Šimková. V jednom prípade inzerujúci muž kontaktoval políciu a podvodníka zablokoval.

Bratislavská krajská polícia upozorňuje občanov, aby v prípade takýchto správ či telefonátov neposkytovali žiadne zo svojich autentifikačných a verifikačných údajov k bankovým službám a produktom. Občania nemajú za žiadnych okolností poskytovať údaje k platobným kartám a údaje k službe internetbanking či prihlasovacie údaje a heslo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok