Akým výkonom disponuje elektrický pohon nového Porsche Taycan Sport Tourismo?

TA3/SZ
24.1.2022 18:30

Porsche Taycan v praktickom prevedení Sport Tourismo prichádza na trh okrem GTS verzie aj s ďalšími variantmi. Akú porciu výkonu dostal vrchol ponuky?

Akým výkonom disponuje elektrický pohon nového Porsche Taycan Sport Tourismo?
Porsche

V priebehu roku 2021 tvorili predaje elektrického modelu Taycan až 14% zo všetkých predaných Porsche. Značka preto kladie na tento model veľký dôraz, čomu nasvedčuje aj v poradí tretí karosársky variant tohto úspešného elektromobilu.

Po klasickom Tycane prišla na trh verzia Cross Tourismo, ktorá je určená pre zákazníkov s aktívnym životným štýlom, ktorý častejšie chodia na výlety mimo spevnené cesty. Najnovším prírastkom je Sport Tourismo, ktoré vychádza z terénejšieho variantu. Nenájdeme však na ňom zdvihnutý podvozok ani výraznejšie oplastovanie.

Taycan Porsche

Zákazníci budú mať na výber až z piatich verzii pohonu. Základný model ponúkne batériu s kapacitou 79.2 kWh a maximálnym výkonom 408 konských síl. Pri doplatku za balík Performance Plus dostanete kapacitu batérie na úrovni 93.4 kWh a výkon 476 konských síl. Verzia 4S ponúka rovnaké batérie ako základná verzia. Líši sa však hodnotami výkonu, ktoré sú 530 konských síl pre menšiu batériu a 571 koní pre väčší akumulátor.

Porsche Porsche

Športovo ladená verzia GTS disponuje už v štandarde väčším akumulátorom a jej maximálny výkon sa pohybuje na hranici 598 koní. Verzie Turbo a Turbo S majú rovnako vo výbave väčší akumulátor. Výkon týchto vrcholných verzii dosahuje hodnoty 680, respektíve 761 konských síl v prípade najvýkonnejšej verzie Turbo S.

Taycan Porsche

Porsche okrem iného upravilo aj manažment nabíjania a tepelnej regulácie, vďaka ktorej dokáže prejsť verzia 4S na jedno nabitie 498 kilometrov podľa merania WLTP. Štart predaja nového Taycan Sport Tourismo začne v priebehu jari s cenovkou začínajúcou na približne 86 tisíc eur na nemeckom trhu. Verzia GTS príde na trh v priebehu februára 2022 s cenovkou vyše 132 tisíc eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok