Levočská nemocnica nemá ani jedného pacienta s covidom, naposledy zažili rovnakú situáciu v septembri

TA3 TASR
24.1.2022 13:40

V levočskej nemocnici už niekoľko dní nie je hospitalizovaný žiaden pacient s ochorením Covid-19. Naposledy tu takýto stav evidovali v polovici septembra minulého roka. Ako informovala hovorkyňa siete nemocníc Agel SK Martina Pavliková, zdravotníci v Levoči zároveň v uplynulých dňoch zaznamenali nárast pozitivity PCR testov.

Nové čísla
TASR/Michal Svítok

"Od štvrtka 20. januára nemáme na internom oddelení hospitalizovaného ani jedného pacienta s ochorením Covid-19. Tento stav sme naposledy zaznamenali 17. septembra 2021," priblížila námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Renáta Bičanovská s tým, že v tretej vlne pandémie sa nemocničný personál kontinuálne, počas štyroch mesiacov, staral o spolu 212 pacientov na covidových lôžkach. 

Zdravotníkov však zároveň znepokojuje percentuálny nárast pozitivity PCR testov. "Z posledných štatistík evidujeme nárast z 22 na 30,7 percenta," konkretizovala. Podľa Pavlikovej spustili vo vakcinačnom centre levočskej nemocnice už aj očkovanie detí od piatich do 11 rokov. Najbližšie budú túto vekovú kategóriu očkovať v piatok od 12.30 do 14.30 h za prítomnosti pediatra.  

Zdravotníci budú pripravení na registrované i neregistrované deti, a to nielen z okresu Levoča, ale i Kežmarok. Vakcinačné centrum je v prevádzke najbližšie v stredu, keď ho v časoch od 8.00 do 12.00 h a opäť od 12.30 do 14.00 h môžu navštíviť registrovaní i neregistrovaní dospelí a deti vo veku od 12 do 18 rokov. Vo štvrtok v rovnakých časoch očkujú len dospelých bez ohľadu na registráciu, v piatok dopoludnia len registrovaných dospelých.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok