Pandémia neutícha. Nemecko a Česko hlásia rekordy, vo Francúzsku zavádzajú nový očkovací preukaz

TA3
24.1.2022 12:59

Variant omikron naďalej ukazuje svoju silu. Viaceré európske krajiny hlásia rekordné prírastky infikovaných. Nový variant komplikuje aj prípravy blížiacich sa zimných olympijských hier v Pekingu.

Česká republika eviduje najvyšší nárast nakazených za víkend od začiatku pandémie. U našich západných susedov dnes spustili registráciu na očkovanie posilňujúcou dávkou pre deti staršie ako 12 rokov. Rekordné počty hlási aj Nemecko, kde 7-dňový priemer infikovaných prekročil hranicu 100-tisíc. Nemecký kancelár Olaf Scholz dnes bude rokovať s premiérmi spolkových krajín o nových karanténnych opatreniach.

Vo Francúzsku zase vstupuje do platnosti nový očkovací preukaz. Ten umožní plne zaočkovaným alebo prekonaným vstup do väčšiny verejných priestorov. Negatívny test už Francúzom stačiť nebude.

"Nemôžeme už nič robiť, je to ťažké. Každý, kto nie je očkovaný, už nemôže ísť von, nemôže ísť do kina. My sme mladí, chceme si toto všetko užiť. Už nemôžeme chodiť ani do reštaurácií. Aj na univerzite je to ťažké. Jednoducho, máme toho dosť."

Koronavírus komplikuje aj prípravy olympijských hier v Číne. V pekinskej štvrti Feng-tchaj úrady odhalili 25 prípadov nákazy. Vláda tam nariadila otestovať 2 milióny obyvateľov. Organizátori hier odhalili v dejisku blížiacej sa olympiády už 78 infikovaných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok