Naď upokojoval primátorov. Podpis obrannej dohody vraj neovplyvní letisko Sliač

TA3
24.1.2022 12:25

Časť obáv sa podarilo rozptýliť, niektoré otázky zostávajú. Po stretnutí s ministrom obrany to vyhlásili primátori stredoslovenských miest. Podpis dohody o obrannej spolupráci s USA vraj neovplyvní civilné letisko na Sliači a obyvatelia regiónu neprídu o prácu. Detailné odpovede chce ale rezort obrany poslať neskôr.

Primátori Banskej Bystrice, Zvolena a Sliača zaslali pred pár dňami ministrovi obrany otvorený list. Chceli záruky, že dohoda o obrannej spolupráci so Spojenými štátmi neohrozí zdravie a bezpečnosť ľudí v regióne. Minister tvrdí, že na spoločnom rokovaní ich obavy rozptýlil.

Zároveň zopakoval, že po rekonštrukcii bude opäť obnovené civilné letisko na Sliači a stará cesta medzi Banskou Bystricou a Sliačom sa neuzatvorí. Primátori ale čakajú ďalšie odpovede.

Tie mu dali v písomnej podobe a čakajú písomnú odpoveď. Keďže s príchodom stíhačiek F-16 sa očakáva vyššia hlučnosť, chcú, aby to rezort obrany zohľadnil.
Najmä na Sliači vládli obavy, že príchod Američanov negatívne ovplyvní zamestnanosť a domáci prídu o prácu. Minister to ale popiera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok