Stred a východ Slovenska zasiahnu silné mrazy. Meteorológovia vydali viaceré výstrahy

TA3 TASR
23.1.2022 19:41

Na strednom a východnom Slovensku hrozia v noci z nedele na pondelok, 24. januára, teploty okolo mínus 20 stupňov Celzia, v niektorých okresoch mínus 15 až mínus 18 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého aj druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

prízemné mrazy 1140 px
TASR/AP (ilustračné)

Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Brezno, Kežmarok, Levoča, Poprad, Sabinov, Stará Ľubovňa, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín, Čadca, Gelnica, Spišská Nová Ves a Rožňava. 

"Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká," upozorňujú meteorológovia.

Tí vydali aj výstrahy prvého stupňa pred nízkymi teplotami. Ide o okresy Žilina, Turčianske Teplice, Martin, Kysucké Nové Mesto, Bytča, Bardejov, Humenné, Medzilaborce, Prešov, Snina, Stropkov, Svidník, Sobrance, Bánovce nad Bebravou, Ilava, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Trenčín, Banská Bystrica, Detva, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Zvolen a Žiar nad Hronom. 

Výstrahy podľa SHMÚ platia od polnoci do rána 8.00 h. Pre východ Slovenska platí do polnoci výstraha pred snehovými jazykmi a závejmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok