V horských oblastiach sa ochladí. Teplota môže klesnúť až na mínus 23 stupňov

TA3 TASR
23.1.2022 11:42

Počas nasledujúcej noci, z nedele na pondelok, 24. januára, sa v horských oblastiach ochladí na mínus 21 stupňov Celzia. V noci z pondelka na utorok, 25. januára, by predbežne malo byť mínus 23 stupňov Celzia. Uvádza to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

sneh zima námraza ľad príroda 1140 px (SITA/Marek Mrviš)
SITA/Marek Mrviš

"Predpovedané minimá nie sú vzhľadom na ročnú dobu výnimočné, avšak je šanca na najchladnejšiu noc v doterajšom priebehu zimy," uvádzajú meteorológovia. Dodávajú, že noc z 25. na 26. januára bude výrazne teplejšia.

V chladnom vzduchu sa bude v nasledujúcich hodinách od západu do našej oblasti podľa SHMÚ presúvať stred tlakovej výše. V nedeľu dopoludnia je jej stred nad Beneluxom, ale postupne sa presunie do našej oblasti a sčasti aj nad východnú Európu, tvrdí. 

"V utorok sa stred tejto tlakovej výše presunie viac na juh a počasie u nás začne ovplyvňovať okludujúci frontálny systém postupujúci k nám od severu," skonštatovali meteorológovia.

Vysvetľujú, že vďaka zoslabnutiu vetra a zmenšenej oblačnosti sa vytvoria vhodné podmienky na výraznejší pokles teploty vzduchu, a to najmä na miestach so snehovou pokrývkou, ktorá sa aktuálne nachádza na viacerých miestach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok