Rusko varuje Spojené štáty pred najvážnejšími dôsledkami, ak budú naďalej ignorovať ich legitímne obavy

TA3 TASR
21.1.2022 19:24

Rusko varovalo v piatok pred "najvážnejšími dôsledkami", ak Spojené štáty budú naďalej ignorovať jeho "legitímne obavy" o bezpečnosť v súvislosti s Ukrajinou.

Rusko varuje Spojené štáty pred najvážnejšími dôsledkami, ak budú naďalej ignorovať ich legitímne obavy
TASR/AP

Informovala o tom agentúra AFP. Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken bol informovaný, že "ďalšie ignorovanie legitímnych obáv Ruskej federácie... bude mať najvážnejšie dôsledky", uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení po piatkových rozhovoroch medzi Blinkenom a ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom, ktoré sa konali v Ženeve.

Lavrov vyslovil očakávanie, že jeho stretnutie s Blinkenom pomôže Spojeným štátom pripraviť odpovede na návrhy bezpečnostných záruk, ktoré pred vyše mesiacom predostrelo Rusko. Podľa Lavrova americká strana prisľúbila, že písomnú odpoveď na tieto ruské návrhy poskytne na budúci týždeň.

Blinken po rokovaniach vyhlásil, že opäť varoval Moskvu pred inváziou na Ukrajinu. Nevylúčil však prípadnú schôdzku medzi prezidentom USA a šéfom Kremľa. Ešte v stredu počas návštevy Kyjeva označil explicitný zákaz vstupu Ukrajiny do NATO za "absolútne nepoužiteľnú" myšlienku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok