Volkswagen Passat to má spočítané. Jeho výroba podľa všetkého skončí v priebehu roku 2022

TA3/SZ
20.1.2022 11:00

Volkswagen Passat je dlhoročným predstaviteľom priestranného a pohodlného auta, ktoré využívajú nie len rodiny. Podľa najnovších informácií má automobilka v pláne ukončiť výrobu jedného karosárskeho variantu. Ktorý to bude?

Volkswagen Passat to má spočítané. Jeho výroba podľa všetkého skončí v priebehu roku 2022
Volkswagen

Passat obľubuje množstvo ľudí pre jeho funkčnosť, komfort, alebo priestrannosť. Vyrába sa v karosárskych variantoch sedan, a v prípade potreby väčšieho batožinového priestoru aj vo verzii kombi. Volkswagen pred nejakým časom prišiel na trh s modelom Arteon, ktorý je však v hierarchii značky nad modelom Passat.

Dizajn a vlastnosti Arteonu pravdepodobne aj napriek vyššej cene lákajú väčšie množstvo zákazníkov, a tak sa značka rozhodla pre ukončenie výroby Passatu v karosárskom prevedení sedan. Či rovnaký osud čaká v budúcnosti aj Passat kombi nateraz známe nie je, no ak zoberieme do úvahy, že Arteon je už možné zakúpiť aj vo verzii Shooting Brake, tak určitá pravdepodobnosť tu je.

Passat Volkswagen

Podľa dostupných informácií značka už pozastavila výrobu Passatu sedan s volantom na pravej strane. Ľavostranné modely sa naďalej vyrábajú, no ich osud by už mal byť taktiež spečatený. Výroba by sa mala zastaviť v priebehu júla 2022, kedy z výrobnej linky zíde posledný Passat vo variante sedan.

Passat Variant (kombi) zostáva vo výrobe aj naďalej a jeho výroba by sa mala v roku 2023 presunúť do bratislavského závodu Volkswagen v Devínskej Novej Vsi. V Bratislave sa bude vyrábať nová generácia Passatu Variant podľa všetkého spoločne so Škodou Superb.

Passat Volkswagen

Náhradou za Passat sedan by mal byť v budúcnosti pripravovaný model Aero, ktorý automobilka už testuje. Pôjde o plne elektrický sedan podľa všetkého postavený na platforme MEB, ktorý by mal byť náhradou za končiaci Passat sedan. Na viac informácií ohľadne modelu Aero si však budeme musieť ešte nejaký ten čas počkať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok