Vláda zneužíva núdzový stav a robí netransparentné nákupy, tvrdí Drucker

TA3
19.1.2022 13:25

Vláda Eduarda Hegera účelovo zneužíva núdzový stav na to, aby mohla robiť menej transparentné nákupy. Tvrdí to predseda Dobrej voľby Tomáš Drucker. Jeho strana preto vyzvala na zverejnenie všetkých nákupov mimo štandardného procesu verejného obstarávania, ktoré jej umožnil núdzový stav a mimoriadna situácia.

Drucker sa na tlačovej konferencii vyjadroval k vládnym nákupom aj k núdzovému stavu. Ten ostro kritizoval. „Nevidíme už žiadne dôvody na to, aby núdzový stav pretrvával. Už sa zrušil zákaz vychádzania aj zákaz zhromažďovania,“ povedal predseda Dobrej voľby s tým, že nevie ani o jednom príklade, ako núdzový stav pomáha v boji s pandémiou. Naopak, podľa neho vláda núdzový stav zneužíva.

„Ešte minulý rok bývalý premiér nakúpil priamym rokovaním bez riadnej súťaže umelú ventiláciu. Dnes máme stovky kusov týchto prístrojov niekde na skladoch a nepoužívajú sa,“ dôvod je podľa Druckera v tom, že ich nemá kto používať.

„Najnovšie sme sa dozvedeli, že sú tu nakúpené prístroje na mimotelové okysličovanie krvi, ktoré opäť stoja na sklade, pretože ich nemá kto používať.“ Drucker považuje mnohé z vládnych nákupov za zbytočné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok