Omikronová vlna je tu. Infikovaní rýchlo pribúdajú, spozornieť by mali aj zaočkovaní

TA3
19.1.2022 13:13

Začiatok štvrtej vlny je tu. Upozornili na to vedec Pavol Čekan aj matematik Richard Kollár. O nástupe omikronu svedčí aj rýchly nárast pozitívne testovaných. Vyšší počet nakazených zaznamenalo Národné centrum zdravotníckych informácií už v utorok, stredajšie množstvo PCR pozitívnych je najvyššie od polovice decembra.

Nové čísla
TASR/Jaroslav Novák

"A je to tu. Už ďalej nebudeme čakať," napísal Kollár na svojom Facebooku. Upozornil, že počas najbližších pár týždňov sa bude každý deň pomerne rýchlo zhoršovať epidemická situácia. Vyzval ľudí, aby tomu prispôsobili svoje správanie, či sú zaočkovaní, alebo nie.  

O zlej správe informoval na sociálnej sieti aj Čekan. "Začiatok 4. vlny spôsobenej Omikronom je tu," vyjadril sa. Taktiež ľudí poprosil, aby si dávali pozor. "Buďme zodpovední a hlavne veľa zdravia všetkým," napísal.

Za utorok pribudlo na Slovensku 6183 ľudí s pozitívnym PCR testom, najviac pozitívne testovaných bolo v Žilinskom kraji, najmenej v Banskobystrickom. Podobne vysoký nárast nakazených bol naposled zaznamenaný 14. decembra, keď pribudlo 6783 infikovaných. Za pondelok pribudlo 3933 nových prípadov nákazy, čo bolo dovtedy najvyššie číslo za posledné týždne. V tomto prípade bolo najviac pozitívne testovaných v Prešovskom kraji.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok