Športových odborníkov chcú motivovať k zapojeniu sa do vzdelávania. Koalícia predložila novelu zákona

TA3 TASR
19.1.2022 12:24

Koaliční poslanci Národnej rady SR navrhujú upraviť zaraďovanie pedagogických a odborných zamestnancov do kariérových stupňov a vykonávanie atestácií pre odborníkov z oblasti športu.

telocvičňa 1140 px (TASR)
TASR

Predložili novelu zákona o pedagogických a odborných zamestnancoch, ktorá má byť podľa ich slov aj motiváciou odborníkov zo športovej praxe k zapojeniu sa do vyučovacieho procesu.

"Cieľom návrhu zákona je najmä jeho zosúladenie s aktuálnymi potrebami aplikačnej praxe a to najmä v oblastiach, ktoré sa najviac dotýkajú výkonu pracovnej činnosti v kontexte poskytovania výchovy a vzdelávania deťom a žiakom v oblasti pohybu a zdravia," píše sa v dôvodovej správe. Autori tvrdia, že novela reflektuje aj ciele z programového vyhlásenia vlády, ktorými sú skvalitňovať výchovu a vzdelávanie.

Novela by mohla upraviť zaraďovanie pedagogických zamestnancov do jednotlivých kariérových stupňov tak, aby sa zohľadňovala okrem doterajších predpokladov aj ich prax z oblasti športu. Napríklad troj- alebo päťročné pôsobenie v najvyššej celoštátnej súťaži SR, obdobnej súťaži v zahraničí alebo v športovej reprezentácii Slovenska. Účinnosť novely navrhujú jej autori od 1. septembra 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok