Západ Slovenska opäť trápi nedostatok rušňovodičov. Cestujúci musia rátať s obmedzeniami

TA3 TASR
18.1.2022 11:55

Na západnom Slovensku musia cestujúci v týchto dňoch opäť rátať s obmedzením vo vlakovej doprave. Dôvodom je nedostatok rušňovodičov. Do piatka bude preto odrieknutých viacero spojení.

Informuje o tom na svojom webe Železničná spoločnosť Slovensko a Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji. Obmedzenia sa dotknú liniek na trasách Trnava – Bratislava – Kúty a späť, Bratislava – Komárno a späť, Pezinok – Bratislava – Malacky a späť a Bratislava – Senec – Nové Zámky/Galanta a späť.

Zoznam vlakov, ktoré budú odrieknuté, je zverejnený na webe ZSSK a IDS BK. Obmedzenia sa budú týkať najmä osobných vlakov. Dopravca upozorňuje, že aktuálna situácia sa počas dňa môže zmeniť.

Problémy mali aj na východe

Východoslovenská distribučná zaznamenala v pondelok vplyvom silného nárazového vetra 52 porúch. Vietor spôsobil prerušenie v distribúcii elektriny najmä v lokalitách Spišská Nová Ves, Poprad a Stará Ľubovňa. 

V dôsledku porúch na vysokom a nízkom napätí zostalo priebežne bez elektriny viac ako 47-tisíc odberných miest. Z toho približne 20 percent odberateľov podľa nej pocítilo výpadok len na pár minút. Celkovo sa v priemere darilo odstraňovať poruchy a opätovne zásobiť odberateľov za menej ako dve hodiny.

V utorok opäť vplyvom nepriaznivého počasia sa ešte vyskytli ďalšie nové poruchy. „Konkrétne k 12.00 h sme evidovali ešte tri poruchy na vysokonapäťovej úrovni, následkom ktorých bolo približne 700 odberných miest v Rožňave, Čučme a Toporci nezásobených elektrinou. Aktuálne sa však podarilo obnoviť distribúciu elektriny aj do týchto odberných miest,“ dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok