Podozriví mali výhovorky, osobu z polície od vyšetrovania odstrihli. Krúpa povedal viac o Miloslavove

TA3 TASR
18.1.2022 10:43

Incidentom v Miloslavove, kde mali tínedžeri opiť a zbiť dievča, sa zaoberal v utorok doobeda Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť. "Nejde o jediný takýto incident," vyjadril sa predseda výboru Juraj Krúpa na tlačovej besede, kde oznámil aj podrobnosti o prípade.

Rodinu napadnutého dievčaťa z Miloslavova bude obhajovať známy advokát, ponúkol sa sám
TA3

Policajti predbehli záchranku

Výbor sa zaujímal o priebeh vyšetrovania a procesné úkony. "Informácie, ktoré sme dostali, sú celkom zaujímavé," vyjadril sa Krúpa. Detaily, ktoré si výbor vypočul, podľa neho vysvetľujú následnosť incidentu. "Záchranku privolali podozrivé osoby," priblížil. Pred príchodom záchranky už bolo na mieste policajné vozidlo, "ktoré našlo poškodenú a začalo robiť prvé úkony".

"Podozrivé osoby mali pripravenú výhovorku, ktorú poskytli policajtom na mieste," povedal Krúpa. Policajti následne zaistili dôkazy a zranené a opité dievča odviezla záchranka do nemocnice. "Vzhľadom na to, že bola značne intoxikovaná, čakalo sa až na jej výpoveď do skorých ranných hodín nasledujúceho dňa," vyjadril sa Krúpa. Na základe jej výpovede bolo vznesené obvinenie.

Krúpa zdôraznil, že výbor preveroval aj medializované prepojenia "medzi podozrivou a osobou, ktorá pracuje v polícii". "Vysvetlenie zo strany policajného zboru bolo také, že incident vyšetruje krajské riaditeľstvo a vyšetrovanie je zabezpečené tak, aby sa osoba nemala ako dostať do styku s priebehom vyšetrovania," vysvetlil Krúpa.

Kroky polície preverí inšpekcia

Incidentom v Miloslavove sa bude zaoberať aj Úrad inšpekčnej služby, ktorý preverí konanie polície. Výbor požadal, aby sa úrad začal zaoberať aj inými incidentmi a prešetril, či boli vyšetrené správne. Úrad inšpekčnej služby sa má zaoberať obdobím celých dvoch rokov, vzhľadom na informácie, že podnety o podobných incidentoch existovali skôr. 

Na zasadnutí Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť o prípade v Miloslavove informoval aj viceprezident Policajného zboru Branko Kišš a riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Viliam Adamec. Podľa krajského riaditeľa nebol zatiaľ nikto obvinený. Nemyslí si, že by policajti na mieste niečo zanedbali.  

„V žiadnom prípade nebude tento prípad zametený pod koberec, ani to, že rodinný príslušník jednej z aktérok je príslušníkom PZ, nemá žiadny vplyv na vyšetrovanie,“ deklaroval minister vnútra Roman Mikulec. Myslí si, že prípad bude v dohľadnej dobe uzavretý. Objekt, v ktorom k udalosti došlo, má byť zabezpečený tak, aby sa v ňom mládež nemohla stretávať. Podotkol, že pri prevencii šikany zohráva úlohu aj ministerstvo práce a rezort školstva.

Prípad šikany 11-ročného dievčaťa vyvolal pobúrenie v celej krajine. Zaoberá sa ním bratislavská krajská polícia. Maloletú mali podľa medializovaných informácií napadnúť, opiť a vyzliecť 2. januára v Miloslavove kamaráti. Incident si mali nakrútiť na telefón a zverejniť na sociálnych sieťach. Celé sa to malo odohrať v obci v areáli bývalého družstva. Na zverejnenom videu by mali byť 14-, 15- a 16-ročné deti. Podľa medializovaných informácií by takýto prípad nemal byť jediný a táto skupina už mala zaútočiť na deti aj v minulosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok