Renault ohlásil koniec spaľovacích motorov pre európsky trh. V ktorom roku značka ukončí predaj?

TA3/SZ
17.1.2022 18:30

Renault sa bude čoraz viac uberať k elektromobilite. Naznačuje to nie len nový Megane E-Tech, ale aj termín konca spaľovacích motorov pre európskych zákazníkov

Renault ohlásil koniec spaľovacích motorov pre európsky trh. V ktorom roku značka ukončí predaj?
Renault

Viaceré automobilky len nedávno ohlásili termín ukončenia predaja spaľovacích motorov na európskom trhu. Najnovšie sa pridala automobilka Renault, ktorá ukončí predaj spaľovacích áut v roku 2030. Tento termín sa však netýka dcérskej značky Dacia, ktorá bude predávať autá so spaľovacím motorom do najneskoršieho možného termínu. Pri značke, ktorá ponúka autá za veľmi priaznivé ceny je tento krok pochopiteľný. Treba však povedať, že aj Dacia už vlastný elektromobil má. Je ním úspešný mestský model Spring.

Austral Renault

Značka okrem iného opäť upriamuje pozornosť na nový model Austral novým  záberom, ktorý napovedá najmä tvar predných a zadných svetiel. Automobilka len nedávno ukázala zábery maskovaných prototypov nového modelu Austral, ktorý má pred sebou množstvo testovacích kilometrov, či už na bežných cestách, alebo okruhoch.

Novinku by sme mali oficiálne spoznať už v priebehu prvej polovice roku 2022. Paleta pohonných jednotiek nového modelu bude už v plnej miere elektrifikovaná. Vrcholná verzia bude dosahovať výkon na úrovni 200 konských síl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok