NHL: Černák prispel asistenciou k víťazstvu Tampy Bay. Zápas pre zranenie nedohral

TA3 TASR
14.1.2022 08:18

Slovenský hokejový obranca Erik Černák prispel v noci na piatok v zámorskej NHL jednou asistenciou k víťazstvu Tampy Bay nad Vancouverom 4:2. V tretej tretine ho však po strele súpera trafil puk do členka a zápas pre zranenie nedohral.

hokej puk bránka ilu (SITA/AP)
SITA/AP

Černák sa od 54. minúty už na ľade neobjavoval. Tréner obhajcu titulu Jon Cooper nemal po zápase k zraneniu bližšie informácie. Slovenského zadáka vyhlásili za druhú hviezdu stretnutia. Odohral v ňom 18:33 min., pripísal si plusový bod, dvojminútový trest za nedovolené bránenie, rozdal až šesť "hitov" a zblokoval tri strely súpera. Slovenský brankár Jaroslav Halák bol na striedačke, za Canucks chytal Thatcher Demko, ktorý vykryl 17 z 20 striel.

Boston - Philadelphia 3:2, Carolina - Columbus 0:6, Tampa Bay - Vancouver 4:2 /ČERNÁK za domácich 0+1/, Detroit - Winnipeg 0:3, New York Islanders - New Jersey 3:2, Nashville - Buffalo 1:4, St. Louis - Seattle 2:1, Chicago - Montreal 3:2 pp, Calgary - Ottawa 1:4, Los Angeles - Pittsburgh 6:2, San Jose - New York Rangers 0:3

Až traja Slováci sa predstavili v zápase New York Islanders - New Jersey (3:2). Z víťazstva domácich "ostrovanov" sa tešil obranca Zdeno Chára, ktorý počas 18:31 min. na ľade vyslal dve strely na bránku. Útočník New Jersey Tomáš Tatar počas 13:43 min. ohrozil domáceho brankára až piatimi strelami, jeho spoluhráč Christián Jaroš odohral v defenzíve Devils 13:13 min. a pripísal si jeden strelecký pokus.

Fínsky brankár Tuukka Rask zažil víťazný návrat do NHL. Vo svojej tohtosezónnej premiére pomohol Bostonu k domácej výhre 3:2 nad Philadelphiou 25 úspešnými zákrokmi. Všetky tri góly Bruins strelil český krídelník David Pastrňák, bol to jeho 11. hetrik v profiligovej kariére.












zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok