Mansory postavilo výstredný Mercedes triedy G na počesť vzniku Arabských Emirátov

TA3/SZ
13.1.2022 11:00

Mercedes-AMG G63 P900 Limited Edition 50th UAE. Tak znie celý názov špeciálnej edície Mercedesu G63, ktorý vznikol na počesť vzniku krajiny. Jeho parametre vyrážajú dych

Mansory postavilo výstredný Mercedes triedy G na počesť vzniku Arabských Emirátov
Mansory

Úpravca Mansory uviedol na trh špeciálnu edíciu legendárneho Mercedesu triedy G, ktorá odkazuje na 50. výročie vzniku Arabských Emirátov. Vychádza zo sériového G63 AMG, ktoré bolo do veľkej miery upravené po stránke dizajnu, ale aj výkonu. Ako prvé určite zaujme dvojfarebné lakovanie, ktoré prechádza plynulo z fialovej  farby na čiernu. To však nie je všetko. Predná časť dostala nový nárazník s dvojitým denným svietením v spodnej časti a podstatne širšími blatníkmi kolies, ktoré teraz pôsobia mimoriadne mohutne a výstredne. Presne tak, ako sme u Mansory zvyknutý.

Predná kapota bola vyrobená z uhlíkových vlákien, čo ubralo pár kilogramov hmotnosti a dodalo jedinečný vzhľad karbónovej štruktúry. Prídavné svetlomety nájdeme dokonca aj nad čelným oknom. Takáto kombinácia svetiel vytvára v noci nezameniteľný svetelný podpis.

Mansory Mansory

Pri pohľade zboku si určite všimnete nové mnoholúčové disky kolies lakované čiernou farbou, ktoré dopĺňajú celkový vzhľad. Pod zadnými dverami nájdeme na oboch stranách auta umiestnenú rozmernú koncovku výfukového systému, z ktorej vychádza agresívny dunivý zvuk osemvalcového motoru. Zadnú časť auta zdobí typicky umiestnené rezervné koleso na kufrových dverách a rozmerný spojler v zadnej časti strechy. Pekným detailom sú brzdové strmene lakované rovnakou fialovou farbou, ako časť karosérie.

Interiér svojou výstrednosťou za exteriérom nezaostáva ani o kúsok. Celý bol kompletne prečalúnený výraznou žltou a fialovou kožou, ktorú kontrastne dopĺňajú fialové prvky. Úpravca sa ,,pohral” aj s výkonom osemvalca pod prednou kapotou, ktorý po úprave generuje výkon brutálnych 900 konských síl a neuveriteľných 1200 Nm krútiaceho momentu.

Bližšie informácie o úprave motoru neboli špecifikované. Mansory si teda týmto počinom uctilo Spojené Arabské Emiráty, v ktorých sú na podobne výstredné úpravy áut zvyknutý.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok