Lamborghini Urus okorenený úpravou MTM a Mansory ponúka šialený výkon

TA3/SZ
12.1.2022 18:30

SUV Urus z dielne talianskej automobilky Lamborghini je už v sériovom stave pohľadné a veľmi výkonné SUV. Ako však dopadne, keď si ho zoberú pod drobnohľad úpravcovia Mansory a MTM?

Lamborghini Urus okorenený úpravou MTM a Mansory ponúka šialený výkon
Mansory/MTM

Urus už v sériovom stave ponúka výkon vyše 600 konských síl, ktorý produkuje preplňovaný benzínový osemvalec. Vysokému výkonu nezaostáva ani agresívny vzhľad plný ostrých tvarov a aerodynamických prvkov. Existujú však zákazníci, ktorým sériové parametre a vzhľad jednoducho nestačia. Pre tento prípad sú tu firmy Mansory a MTM, ktoré dokážu zo vzhľadu a motoru vyžmýkať maximum.

Najnovší počin dostal karbónový bodykit, ktorý kompletne pretvoril vzhľad celého auta. Predná časť bola vybavená novým nárazníkom, ktorý poskytuje väčšie otvory na prívod vzduchu potrebného na chladenie. Nový vzhľad je doprevádzaný agresívnymi a ostrými tvarmi. Spodná časť nárazníku nesie karbónový splitter, ktorý opticky znižuje auto a pomáha k lepšiemu prúdeniu vzduchu.

Urus Mansory/MTM

Oku neuniknú ani výrazne vetracie otvory na vrchnej časti predných blatníkov. Pekným doplnkom sú kontrastné žlté prvky, ktoré perfektne ladia k žlto lakovaným brzdovým strmeňom. V zadnej časti zaujme najmä centrálna koncovka výfukového systému zasadená do výrazného karbónového difúzoru. Všimnúť si môžte taktiež aj výraznejšiu odtrhovú hranu nad zadnými LED svetlami, a taktiež aj spojler umiestnený na vrchnej hrane kufrových dverí.

Čo sa teda ukrýva pod prednou kapotou? Nájdeme tu spomínaný V8 motor, ktorý v sériovom stave produkuje 650 konských síl. Tu sa však k slovu dostal úpravca MTM s dlhoročnými skúsenosťami, ktorému sa podarilo z agregátu vydolovať výkon 1001 konských síl.

Konkrétne úpravy a zmeny na motore, ktoré dopomohli k závratnému výkonu si firma necháva pre seba. Rovnako tak aj hodnota zrýchlenia a cenovka za takto upravený exemplár zostávajú neznáme. Odhadom sa však môže cena vyšplhať aj vysoko nad 300-350 tisíc eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok