Diskriminovaní sú dôchodcovia, ktorí mali deti, tvrdí Krajniak

TA3
12.1.2022 21:55

Lepší výber odvodov či úspory v Sociálnej poisťovni. Aj takto chce získať minister práce stovky miliónov eur na rodičovský bonus. Odborníci sú však skeptickí a jeho nápad považujú za príliš drahý.

g_2.jpg
TA3

Diskriminácia dôchodcov

Minister práce Milan Krajniak zdôraznil, že dôchodkový systém platia pracujúci ľudia. Dôchodcovia, ktorí mali deti, sú podľa neho diskriminovaní vo výške dôchodku. „Ak vychovávate deti, samozrejme, že máte stratu príjmu.“ Dodáva, že to diskriminuje hlavne matky.

Dary od detí pre rodičov by podľa Krajniaka neboli riešením ani zjednodušením danej problematiky. „V skutočnosti by sme diskrimináciu ešte prehĺbili a zhoršili.“

Diskriminácia po zavedení rodičovského bonusu podľa Krajniaka nenastane. „Všetky ostatné požiadavky dôchodkového systému tak ako sú nastavené zostanú zachované.“ Dodáva, že aj zvyšok dôchodcov bude dostávať dôchodky. Tie budú aj naďalej zvyšované a valorizované.

Zavedenie rodičovského bonusu

Rodičovský bonus platí od 1.1.2023. „To čo dnes riešime je, aké budú vykonávacie predpisy.“ Podľa Krajniaka je otázne ako bude rodičovský bonus administrovaný. „My teda navrhujeme, že človek nemusí robiť nič. Sociálna poisťovňa to urobí za ňho.“

                                    Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu: 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok