Drastické opatrenie musí byť dôkladne odôvodnené. Nemecký prezident žiada diskusiu o povinnom očkovaní

TA3 TASR
12.1.2022 17:01

Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier vyzval v stredu na dôkladnú diskusiu o plánoch povinného očkovania proti koronavírusu. Konštatoval, že takéto "drastické opatrenie" musí byť komplexne odôvodnené, informovala agentúra AP.

Drastické opatrenie musí byť dôkladne odôvodnené. Nemecký prezident žiada diskusiu o povinnom očkovaní
TASR/AP

Kancelár Olaf Scholz podporil výzvy na povinné očkovanie a očakáva sa, že zákonodarcovia začnú o návrhu zákona diskutovať koncom tohto mesiaca. Prieskumy podľa AP ukazujú, že väčšina ľudí v Nemecku podporuje povinné očkovanie.

"Výnimočná situácia pandémie zvyšuje tlak na štát, aby konal, ale nenahrádza požiadavku na zváženie argumentov a vyváženie záujmov," povedal Steinmeier v úvode diskusie za okrúhlym stolom s občanmi o tejto problematike.

"Povinné očkovanie znamená povinnú diskusiu," vyhlásil nemecký prezident, ktorého funkcia je do značnej miery reprezentatívna. Podľa svojich slov sa v diskusii nepostaví na žiadnu stranu, ale vyzval zainteresovaných, aby "rešpektovali iné stanoviská, ale aj fakty a dôvody, ktoré musia byť a zostať našou spoločnou devízou".

Steinmeier označil za "úplné nezmyselné tvrdenia, že pandémia koronavírusu zmenila Nemecko na diktatúru". Takéto obvinenia podľa neho znamenajú pohŕdanie demokratickými inštitúciami a právnym štátom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok